Žampiony plněné hovězím ragú a sázeným vejcem
Publikováno 06.06.2019 v 14:29 v kategorii Houby, přečteno: 39x
Suroviny: 0,7 kg mletého hovězího masa, 2 cibule bílé, 4 stroužky česneku, 0,2 kg rajčatového protlaku, 0,3 l červeného vína, 2 ks bobkového listu, čerstvý rozmarýn, 3 sušené chilli papričky, 7 žampionů portobello (zahradní velké), parmazán, 2 citrony, 0,2 l bílého vína, sůl, pepř, 0,2 l - oliv. olej - extra virgin, čerstvá petrželka
Postup:Žampiony oloupeme, zbavíme nožiček a plodnice, dáme do pekáčku, osolíme a opepříme, pokapeme oliv. olejem a citron. šťávou a podlijeme bílým vínem.Přikryjeme alobalem a dáme je podusit na 15 min. do trouby při teplotě 140 st. V kastrolu na oliv. oleji orestujeme cibuli a česnek.Poté přidáme maso, po orestování přidáme rajský protlak a po chvíli zalijeme červeným vínem. Z koření přidáme bobkový list, posekaný rozmarýn a chilli papričky. Vše společně podusíme 20 min. a na závěr dochutíme solí pepřem a vmícháme strouhaný parmazán. Ragú necháme vychladnout, poté jím naplníme žampiony a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Poté pečeme v troubě při teplotě 180 st. 10 min.
Komentáře
Celkem 0 komentářů