Recepty z rájePřes 1000 receptů

Zapečená kaše se slaninou a pórkem

Publikováno 11.06.2018 v 10:35 v kategorii Brambory, přečteno: 24x

Suroviny: moučné brambory 1 kg, olivový olej 2 lžíce, cibule 1 ks, pórek, nakrájený na kolečka 500 g, pancetta 80 g, máslo 30 g, mléko (smetana nebo créme fraîche) 250 ml, vejce, vyšlehané 1 ks, čerstvá petrželka, nasekaná 1 hrst, uzená mletá paprika 1/2–1 lžičku, Gruyére nebo čedar sýr 100 g

Postup:Kousky brambor dejte do hrnce, nalijte na ně studenou vodu, osolte. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut, dokud nezměknou. Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a pórek a přikryté smažte na mírném ohni 8 minut, nebo dokud pórek nezměkne. Přidejte pancettu a smažte další 2–3 minuty. Předehřejte troubu na 190 °C, u plynové na stupeň 5. Brambory nechte důkladně okapat a pak je vraťte zpět do prázdného hrnce a nechte je na mírném ohni osušit. Přidejte máslo a mléko nebo créme fraîche. Když mléko začne bublat, sundejte z plotny a brambory nahrubo rozšťouchejte. Přidejte vejce, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Do bramborové hmoty vmíchejte směs cibule a pórku, petrželku, papriku a polovinu sýra. Přendejte do zapékací mísy a posypte zbytkem sýra. Pečte 35–40 minut, dokudsměs nebude hezky hnědá. Podávejte jen tak nebo se studeným masem nebo smaženými vejci.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?