Zapečené brambory s houbami
Publikováno 11.06.2018 v 10:33 v kategorii Brambory, přečteno: 25x
Suroviny: hřiby, hnědé a bílé žampióny a suchohřiby – od každého 50 g, šalotka 2 ks, trochu čerstvého estragonu, brambory 500 g, čerstvě namletý pepř 1 špetka, zakysaná smetana 70 g, vývar 50 ml, nastrouhané lískové oříšky 1 lžíce, nasekané vlašské ořechy 1 lžíce, nasekaná sušená rajčata 1 lžíce, sýr (např. madeland) 50 g
Postup: Houby důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Na jemno nasekejte šalotky a estragon. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Houby, bramborové plátky, nasekané šalotky a estragon vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smíchanou smetanou s vývarem. Ořechy a sušená rajčata rovnoměrně rozmístěte na povrch. Nastrouhaný sýr nasypte po celé ploše povrchu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů