Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Publikováno 12.06.2018 v 14:02 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x
Suroviny: vepřové kotlety s kostí nebo bez 4 ks, smetana 1 ks, dijonská hořčice 2 vrchovaté lžíce, cibule 1–2 ks (podle velikosti), čerstvý tymián, otrhané lístečky 1 lžíce, mletý pepř, sůl, olej
Postup: Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku a na pánev vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran dohněda a položte na cibuli. Do pánve vlijte trochu vody, provařte a nalijte na maso. Smetanu smíchejte důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepřete. Můžete podle chuti hořčice ještě přisolit. Vše nalijte na maso a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečte cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů