Recepty z rájePřes 1000 receptů

Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí

Publikováno 12.06.2018 v 14:02 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x

Suroviny: vepřové kotlety s kostí nebo bez 4 ks, smetana 1 ks, dijonská hořčice 2 vrchovaté lžíce, cibule 1–2 ks (podle velikosti), čerstvý tymián, otrhané lístečky 1 lžíce, mletý pepř, sůl, olej

Postup: Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku a na pánev vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran dohněda a položte na cibuli. Do pánve vlijte trochu vody, provařte a nalijte na maso. Smetanu smíchejte důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepřete. Můžete podle chuti hořčice ještě přisolit. Vše nalijte na maso a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečte cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?