Zapečené lilky po italsku
Publikováno 15.06.2018 v 10:16 v kategorii Bez masa, přečteno: 27x
Ingredience: 2 vetší lilky, podle potřeby sůl, trocha olivového oleje, 200 g mozzarelly, 1 menší cibule, 500 g vyzrálých rajčat, 1 hrst bazalky, podle chuti pepř, 1-2 stroužky česneku, 4 lžíce parmazánu
Postup:Lilky nakrájíme na asi 1 cm široká kolečka. Rozprostřeme je vedle sebe, osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Potom je opláchneme, dobře osušíme a osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej necháme okapat na papírové utěrce.Připravíme si rajčatovou omáčku: rajčata spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme. Na troše olejeosmahneme cibuli, vsypeme rajčata, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a špetku pepře. Rozmixujeme. Měli bychom mít asi 600 ml omáčky. Mozzarellu nakrájíme na plátky, parmazán nastrouháme. Do pekáčku nalijeme asi třetinu rajčatové omáčky, na ni rozložíme polovinu koleček lilku a polovinu nakrájené mozzarelly. Zalijeme další třetinou omáčky, posypeme polovinou parmazánu, poklademe zbytkem lilku a druhou polovinou mozzazrelly, zalijeme zbylou omáčkou a na závěr posypeme zbytkem parmazánu.Pečeme při 175 °C asi 20 minut, dokud se sýry nerozpustí. Podáváme teplé s chlebem nebo pečivem italského typu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů