Zapečené rigatoni s masem
Publikováno 15.06.2018 v 08:58 v kategorii Mleté maso, přečteno: 26x
Suroviny: olivový olej 2 lžíce, cibule 2 ks, řapíkatý celer 2 stonky, velká mrkev 1 ks,hovězí mleté maso 400 g, rajčatová passata 680 g, rigatoni 400 g
Na bešamelovou omáčku: máslo 50 g, hladká mouka 50 g, mléko 2 hrnky, parmazán 200 g, sůl, pepř
Postup: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte, až bude vše měkké. Potom přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne. Přidejte rajčatovou passatu, snižte teplotu a nechte pobublávat nejméně 1 hodinu. Ve vařící vodě uvařte těstoviny „al dente“. Nechte okapat a dejte stranou. V kastrolku rozehřejte máslo na střední teplotě, přidejte mouku a míchejte, aby se vše spojilo. Postupně přidávejte mléko za stálého míchání a šlehání, aby se neutvořily žmolky. Na mírném ohni vařte, dokud směs nezačne bublat a nezhoustne. Smíchejte uvařené těstoviny s masem, bešamelovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Dochuťte solí a pepřem. Směs dejte do vymazané zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C 45 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů