Zapečené těstoviny pro celou rodinu
Publikováno 11.06.2018 v 14:22 v kategorii Těstoviny, přečteno: 24x
Suroviny: olivový olej 1 lžíce, cibule, oloupaná a nasekaná 2 ks, česnek, oloupaný a rozdrcený 2 stroužky, mleté hovězí maso 500 g, lilek, nasekaný 1 ks, rajčatový protlak 2 lžíce, plechovka loupaných rajčat 400 g, sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 2 lžičky, horký hovězí vývar 300 ml, penne 200 g
Bešamel: máslo 60 g, hladká mouka 60 g, netučné mléko 450 ml, vyzrálý čedar 60 g
Postup: Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném ohni smažte asi 3 minuty, dokud nezměkne. Potom zvyšte teplotu, přidejte česnek, mleté maso a lilek a opékejte asi 5 minut, aby vše zhnědlo. Přidejte rajčatový protlak, rajčata, všechny bylinky a vývar a nechte na mírném ohni pobublávat 25 minut. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Mezitím uvařte těstoviny ve vařící vodě podle návodu, pak je nechte odkapat a dejte stranou. Bešamel: Do velkého hrnku dejte máslo, mouku a mléko. Na 4 minuty dejte na maximum do mikrovlnné trouby, mezitím dvakrát prošlehejte, dokud se směs nezačne vařit a nezhoustne. Těstoviny vmíchejte do masové směsi a vše dejte do zapékací mísy. Přelijte omáčkou, posypte nastrouhaným sýrem a 20 minut pečte, dokud vršek nebude zlatavý.
TIP: Pokud by se vám v omáčce dělaly žmolky nebo hrudky, vše rozmixujte tyčovým mixérem
Komentáře
Celkem 0 komentářů