Zapečené těstoviny s květákem a uzeným
Publikováno 11.06.2018 v 14:18 v kategorii Těstoviny, přečteno: 34x
Suroviny: krátké těstoviny, např. fusilli nebo penne 500 g, sůl, malý květák 1 ks nebo 1/2 velkého, vařené uzené maso 400 g, máslo 3 lžíce,vejce 6 ks, čerstvě mletý pepř, mletý muškátový květ 1 špetka, ementál 100 g
Postup:Postavte vodu na těstoviny a osolte ji. Květák rozeberte na menší růžičky a omyjte je. Uzené nakrájejte na menší kostky. Těstoviny vařte společně s cca 50 g uzeného a květákem, doba se bude řídit podle návodu na obalu těstovin. Pokud použijete kvalitní těstoviny z tvrdé pšenice, bude to trvat okolo 10 minut. Malé růžičky květáku přidejte zhruba po 5 minutách, aby se nerozvařily. Těstoviny díky společnému vaření s těmito přísadami nasáknou výbornou chuť i dovnitř. Slijte vodu a těstoviny s květákem a uzeným dejte do mísy. Na pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a opečte na něm zbytek uzeného. V misce si rozmíchejte rozklepnutá vajíčka se solí, pepřem, muškátovým květem a hrubě nastrouhaným sýrem. Tuto směs i opečené uzené vmíchejte do těstovin s květákem. Troubu rozpalte na 180 stupňů. Zapékací mísu vymažte zbylým máslem, urovnejte do ní připravené těstoviny a dejte zapéct, dokud nebude povrch krásně zlatavý – bude to trvat cca 30 minut.
TIP: Do zapečených těstovin můžete použít jakékoli uzené maso – od kolena až po šunku od kosti. Skvělá je například uzená krkovice, která má na zapékání ideální poměr masa a tuku. Kromě květáku zkuste příště stejně zapéct brokolici, hrášek, špenát apod. Pouze nezapomeňte upravit dobu varu zeleniny, čím je křehčí, tím kratší var jí stačí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů