Recepty z rájePřes 1000 receptů

Zapečené žampiony

Publikováno 11.06.2018 v 10:07 v kategorii Houby, přečteno: 31x

Suroviny: cibule 1 ks, petrželka 1 hrst, menší žampiony 500 g, citron 1 ks, vejce 4 ks, smetana 12% 100 ml, máslo na vymazání zapékacích misek 2 lžíce, sůl, pepř

Postup:Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, petrželku opláchněte, osušte a najemno nasekejte. Žampiony očistěte, případně oloupejte a nakrájejte na plátky. Pokud jsou velké, oddělte nožičky od kloboučků a obojí nakrájejte zvlášť. Houby dejte do rendlíku, zalijte 300 ml horké vody a lžící citronové šťávy. Přisypte cibuli a petrželku. Okořeňte pepřem a solí a pod pokličkou pomalu duste asi 10 minut. Když se voda odpaří, přimíchejte mimo oheň směs smetany a rozšlehaných vajec. Troubu rozehřejte na 180 °C. Zapékací misky vymažte máslem a rozdělte do nich žampionovou směs. Misky naskládejte do širšího pekáče a do poloviny výšky misek je zalijte horkou vodou. Pečte ve vodní lázni asi 20 minut. Podávejte s pečivem.

tip: Do vaječné směsi můžete přimíchat 1–2 lžíce nastrouhaného parmazánu.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?