Zapečený květák
Publikováno 15.06.2018 v 11:29 v kategorii Ostatní, přečteno: 19x
Ingredience: 1 květák, 1 cibule, 150 g šunkový salám, 150 g tvrdý sýr, 3 vejce, 180 g zakysaná smetana, 1 lžička muškátový oříšek, trocha soli a pepře, olivový olej podle potřeby
Postup: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě doměkka. Pak ho slijeme, necháme vychladnout, pokrájíme na ještě menší kousky a dáme do větší mísy. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, salám nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji nakrájenou cibuli osmahneme. Do misky s květákem přidáme mírně vychladlou cibuli a nakrájený salám. Na hrubém struhadle nastrouháme sýr a přidáme ho ke směsi. Tu ještě osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a vše řádně promícháme. Zapékací misku vytřeme trochou olivového oleje a přendáme do ní květákovou směs. Vejce rozšleháme v zakysané smetaně a směs jí zalijeme. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme dozlatova 20 až 30 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů