Zapečený květák s kuřecím masem a nivou
Publikováno 15.06.2018 v 11:29 v kategorii Kuřecí, přečteno: 139x
Ingredience: 1 květák,2 špetky celého kmínu, 4 kuřecí prsa, 40 ml olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 1 lžička kurkumy, 1 svazek jarní cibulky, 100 g nivy, 2 vejce, 50 ml mléka
Postup: Květák rozdělte na hlavičky. Omyjte je a vložte do hrnce s vodou. Přidejte kmín a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude květák na skus, tj. asi 8 minut. Poté slijte. Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky. Rozehřejte olej na pánvi, vložte maso, osolte, opepřete a zasypte zlehka kurkumou. Orestujte kuřecí ze všech stran, dokud nezačne zlátnout. Přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Orestujte dohromady a odstavte. Zapékací formu vytřete olivovým olejem, rozložte do ní květák, navrch rozprostřete směs z pánve. Nivu rozdrobte na menší kousky a posypejte jimi květák s masem. V misce vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte sůl a pepř. Rovnoměrně zalijte směs v zapékací formě. Zapékejte v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova asi 20 minut. Podávejte teplé.
Komentáře
Celkem 0 komentářů