Zapečený květák s kuskusem
Publikováno 15.06.2018 v 10:16 v kategorii Bez masa, přečteno: 32x
Ingredience:1 květák, 50 g tvrdého sýra, 300 ml mléka, podle chuti sůl, 1 lžička karí, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 25 g másla, 3 lžíce kuskusu, 3 vejce, hrst mandlových lupínků
Postup: Květák propláchneme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je ještě rozkrojit na půlky. Sýr nastrouháme najemno. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme špetku soli, karí a muškátový oříšek. Do takto ochuceného mléka vložíme kousky květáku a asi 10 minut ho povaříme. Růžičky květáku vyjmeme z mléka a rozložíme do zapékací misky vymazané máslem. Do mléka vsypeme kuskus a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, dokud směs nezačne houstnout. Sejmeme z ohně, vmícháme vejce a sýr, promícháme a v případě potřeby dosolíme. Směs vlijeme na květák v zapékací misce. Na povrch rozložíme kousky másla a posypeme jej mandlovými lupínky. Zapékáme asi 20 minut v troubě při 180 °C.
Komentáře
Celkem 0 komentářů