Zapékaná zelenina s balkánským sýrem
Publikováno 24.09.2018 v 14:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 37x
Ingredience: 2 mrkve, 2 červené cibule, 4 stroužky česneku, 1 lilek, 2 menší cukety, 2 stonky řapíkatého celeru, plnotučná hořčice, 400 g drcených loupaných rajčat, hrst petrželky, 100 ml bílého vína, Olej, 400 g balkánského sýra
Postup: Zeleninu nakrájíme na kousky. Nejprve v pánvi na oleji opečeme mrkev, cibuli a česnek, rychle a zprudka, poté přidáme cuketu a řapíkatý celer, opět osmahneme, vmícháme hořčici, osmahneme, na závěr drcená rajčata, hrst petrželky a víno. Směs vložíme do zapékací mísy, navrch nadrobíme balkánský sýr a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15−20 minut. Ke konci pečení teplotu zvýšíme a zapečeme do zlatavé krusty.
Komentáře
Celkem 0 komentářů