Zapékané Portobello ala Caprese
Publikováno 11.06.2018 v 14:15 v kategorii Houby, přečteno: 27x
Ingredience: 2 ks větších portobello, oloupaných a s odstraněnou nožičkou, Ocet Balsamico (1,5 dílu) + 1 díl třtinového cukru, Extra panenský olivový olej, Čerstvá bazalka, Sůl, Čerstvě mletý citronový pepř, Cherry rajčátka, Sušená rajčata, Mozzarella, Pečivo k podávání
Postup:Nejprve si předehřejeme troubu na 190 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Houby oloupeme a ze všech stran lehce potřeme dobrým olivovým olejem. Houby dokonale osolíme a opepříme. Nemusíme moc šetřit, houby nejsou chuťově sami o sobě výrazné. Cherry rajčata i sušená rajčátka nakrájíme na menší kousky a mozzarellu také. Všechny suroviny poskládáme navrch hub, posypeme nasekanou bazalkou, ještě jednou dobře opepříme a lehce osolíme. Zakapeme ještě lehce olivovým oleje a dáme zapéct do trouby na cca deset minut, než povrch pěkně zezlátne. Mezitím si na nepřilnavé pánvi nachystáme redukci – svaříme cukr s octem do podoby hustší omáčky. Tou poté ihned přelijeme houby po vytažení z trouby a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů