Zasněžená rybízová buchta
Publikováno 20.08.2018 v 14:10 v kategorii Moučníky, přečteno: 30x
Suroviny:2,5 hrníčku polohrubé mouky, 3/4 hrníčku cukru moučka, 3/4 hrníčku oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 vejce (žloutky), 3/4 hrníčku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech) Nahoru: sníh (ze 4 bílků), 3/4 hrnku cukru, 0,5 l rybízu (mistička)
Postup:Žloutky
trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s
kypřícím práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo na
plech vymazaný a vysypaný moukou, jak je kdo zvyklý. Navrch natřeme ušlehaný
sníh, do kterého jsme přidali nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme
zvolna v předehřáté troubě.
Komentáře
Celkem 0 komentářů