Zázvorovo-medové kuře na hruškách
Publikováno 12.06.2018 v 09:00 v kategorii Kuřecí, přečteno: 27x
Ingredience: med 30 g • olej olivový 20 ml • sůl 1 ČL • zázvor mletý 1 ČL, hruška 500 g, kuře 1.5 kg • sůl 1 ČL, zázvor kořen 30 g
Postup: Med rozmícháme s olejem, solí a zázvorem. Hrušky oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Kuře omyjeme a zevnitř nasolíme. Vložíme ho do pekáče a na povrchu celé potřeme medovou marinádou. Dovnitř kuřete vložíme část hrušek a ostatní rozložíme kolem něj. Na kuře položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na půl hodiny. Po půl hodině odkryjeme a podlijeme teplou vodou. Kuře otočíme a opět zakryjeme, pečeme další půlhodinu. Odkryjeme a necháme 15 minut zapéct ze strany, na níž je otočené. Pak ho opět otočíme a necháme zapéct do křupava z druhé strany. Kuře vyjmeme. Vyndáme zevnitř hrušky a spolu se zázvorem a výpekem je vložíme do hrnce. Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku. Kuře rozporcujeme a omáčkou přeléváme při servírování jednotlivé porce
Komentáře
Celkem 0 komentářů