Zeleninová polévka s hermelínem
Publikováno 08.06.2018 v 14:19 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Ingredience: 1 ks květáku, 1 l vody, 300 ml smetany na vaření, 1 lžička práškové hořčice, 2 špetky soli, 2 špetky bílého pepře, 180g hermelínu - nakrájeného na nudličky, 1 lžíce sypkého, zeleninového ochucovadla, 0,5 svazku pažitky
Postup: Květák rozdělený na růžičky dejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte hořčici, podle chuti osolte (nebo přidejte sypké ochucovadlo) a vařte na mírném ohni 20 minut, nebo dokud květák nezměkne. Polévku rozmixujte ponorným mixérem. Do polévky nalijte smetanu, podle chuti přidejte pepř a polévku nechte projít varem. Do polévky vložte na nudličky nakrájený hermelín a hustě posypte nasekanou pažitkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů