Zeleninová polévka s krevetami
Publikováno 18.10.2018 v 08:42 v kategorii Polévky, přečteno: 38x
Ingredience: 300 g mražené zeleniny - dle vlastního výběru, 400 g předvařených vyloupaných krevet , 2 lžíce másla, 2 lžíce světlé instantní jíšky, 1 l zeleninového vývaru, 250 ml smetany na vaření, 3 lžíce másla - na přípravu krevet, 6 špetek hrubě mletého pepře, 3 špetky soli
Na posypání: 2 ks jarní cibulky - nať
Postup:Rozmraženou zeleninu krátce orestujte v hrnci na másle. Zeleninu zalijte vývarem, přidejte smetanu, jíšku a vařte 20 minut. Podle chuti polévku osolte.V pánvi rozehřejte máslo, přidejte krevety a míchejte 4-6 minut, nebo až jsou krevety hotové.Krevety jemně osolte. Polévku podávejte s krevetami, posypanou pepřem a nakrájenou natí jarní cibulky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů