Zeleninová polévka s těstovinami
Publikováno 08.06.2018 v 14:13 v kategorii Polévky, přečteno: 32x
Suroviny: olivový olej 4 lžíce, česnek, oloupaný a najemno nakrájený 1 stroužek, cibule, oloupaná a najemno nakrájená 1 ks, kuřecí nebo hovězí vývar 2 litry, směs zeleniny, očistěné a nakrájené na kostičky 1 kg, sušené těstoviny tubettini 150 g, sterilované fazole borlotti, bez nálevu 1 konzerva (400 g), čerstvé bazalkové pesto 3 lžíce, sůl, čerstvě namletý pepř, čerstvě strouhaný parmazán 40 g
Postup: Do hrnce nalijte olej a několik minut v něm restujte cibuli a česnek. Přidejte vývar a připravenou zeleninu a vařte asi 12 minut. Potom přidejte těstoviny a scezené fazole a vařte přibližně 6–7 minut doměkka. Stáhněte hrnec z hořáku. Přidejte pesto, ochuťte solí a pepřem a ještě jednou opatrně prohřejte. Ihned podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů