Recepty z rájePřes 1000 receptů

Zeleninový nákyp

Publikováno 15.06.2018 v 10:00 v kategorii Bez masa, přečteno: 7x

Suroviny: brambory, oloupané a na kostičky 675 g, sladké brambory, oloupané a na kostičky 350 g, olivový olej 2 lžíce, pórek, najemno 1 ks, sušené oregáno nebo tymián 1 lžíce, špenát, pokrájený 140 g, mražený hrášek 115 g, máslo 55 g, mléko, teplé 150 ml, šlehačka 2 lžíce, dijonská hořčice 1 lžíce, čedar, nastrouhaný 85 g + na posypání

Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Oba druhy brambor vařte ve vodě asi 15–20 minut doměkka. Ve velké pánvi rozehřejte olej a restujte nakrájený pórek asi 5 minut doměkka. Přidejte sušené bylinky a špenát a povařte 3 minuty. Vmíchejte hrášek a sundejte z plamene. Brambory slijte a přidejte k nim máslo, šlehačku a hořčici. Rozmačkejte do krémové směsi. Máslem vymažte zapékací misku a přendejte do ní polovinu bramborové směsi. Uhlaďte zadní stranou lžíce a zasypejte směsí z pórku a hrášku. Přidejte zbytek brambor a zasypejte čedarem. Pečte v troubě 20 minut dozlatova.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?