Zelňačka s hráškem a tyrolským špekem
Publikováno 17.01.2019 v 13:25 v kategorii Polévky, přečteno: 38x
Suroviny:olivový olej 1 lžíce,tyrolský špek, nakrájený na kostičky 400 g,velké brambory, nakrájené na kostičky 2 ks,cibule, nakrájená nadrobno 1 ks,česnek, rozdrcený 3 stroužky,kapusta nebo zelí, nakrájené na tenké proužky 300 g,mražený hrášek 300 g,sůl a čerstvě namletý pepř,křupavé pečivo k podávání
Postup: Olej rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte špek a smažte 2 až 3 minuty. Přidejte brambory, cibuli a česnek, hrnec přikryjte a smažte, až brambory začnou měknout. Pak vlijte horký vývar a na mírném varu vařte asi 15 minut. Vsypte kapustu nebo zelí a hrášek a polévku vařte jen 1 až 2 minuty, aby hrášek neztratil barvu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s křupavým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů