Zelňačka s mletým masem
Publikováno 08.06.2018 v 14:12 v kategorii Polévky, přečteno: 20x
Ingredience:300 g mletého vepřového masa, 400 g kysaného zelí (1 sáček), 5 velkých brambor, 2 nožičky paprikové klobásy, ½ lžičky pálivé papriky, pepř, sůl, bobkový list, olej, hladká mouka, mléko, 1 zakysaná smetana.
Postup: Na olej dáme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme zadusit. Přidáme pepř, sůl, papriku, pokrájené zelí a na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vodou, dáme bobkový list a necháme vařit. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Vody by mělo být asi tolik, aby směs byla ponořená a jen se dusila. Když je vše uvařeno, dáme do mléka asi 2 lžíce hladké mouky, zavaříme do polévky a povaříme. Pokud je polévka moc hustá, přidáme vodu. To se musí odzkoušet. Na konec zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme např. maggi a sůl. Množství mléka a mouky záleží na množství polévky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů