Zelno-rajčatová polévka
Publikováno 08.06.2018 v 13:58 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Ingredience: slanina oravská 70 g, cibule 70 g, zelí bílé 500 g, cukr krystalový 2 PL, sůl 1 ČL, kmín drcený 1 ČL, brambory 500 g, voda 1250 ml, rajčata sterilizované 400 g, rajský protlak 500 g, ocet
Postup:Slaninu pokrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na slanině ji krátce opečeme. Zelí nakrájíme a nasekáme nožem na malé kousky. Přidáme ho do hrnce, přisypeme cukr, osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Zakryjeme a 10 minut podusíme. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k zelí, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a vaříme 20 minut pod pokličkou. Rajčata z konzervy nakrájíme nadrobno. Do zelí přilijeme rajčatový protlak, přidáme rajčata, vše spolu promícháme a provaříme. Podle chuti můžeme přidat lžíci octu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů