Zelný hrnec s hovězím masem
Publikováno 12.06.2018 v 07:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 39x
Ingredience: 500 g hovězího masa (nejlépe zadního nebo kližky), 1 bílého zelí, 500 g brambor, 250 g mrkve, 2 cibule, 40 g rostlinného tuku, 1 lžička kmínu, trocha soli, podle chuti čerstvě mletý pepř
Postup: Hovězí maso opláchneme, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky. Zelí opereme a nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Ve velkém hrnci rozpálíme tuk a maso na něm lehce osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli, kmín, osolíme a opepříme. Přilijeme asi půl litru vody a okořeněné maso necháme dusit pod pokličkou asi 45 minut. Potom přidáme připravené zelí, brambory a mrkev a dusíme dalších 25 minut. Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů