Žemlovka
Publikováno 15.06.2018 v 09:46 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 18x
Co potřebujeme: 3 balení 100 g Lučina, 1 vejce, 1 lžíce moučkového cukru, 1 hrst rozinek, 1 velké jablko, Cca 1,5 dl mléka, 2 lžičky cukru, ½ lžičky mleté skořice, 6 - 8 plátků toustového chleba, Máslo na vymazání, Cukr na posypání
Postup: Z Lučiny, vejce a moučkového cukru vymíchejte hladký krém. Vmíchejte rozinky. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Mléko lehce ohřejte a promíchejte s 2 lžičkami cukru a skořicí. Menší zapékací misku (jednoporcovou) vymažte máslem. Z toustového chleba odkrojte kůrky a máčejte v mléce. Dno vyložte namočeným chlebem. Potřete vrstvou krému a posypte polovinou nastrouhaných jablek. Opět vyložte namočeným toustovým chlebem, rozprostřete vrstvu krému, jablka. Zbylé plátky toustového chleba namočte, rozkrájejte na kostky a rozsypte na povrch. Posypejte cukrem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte dozlatova. Bude to trvat asi 20 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů