Zuppa di crauti (Zelná polévka)
Publikováno 08.06.2018 v 13:52 v kategorii Polévky, přečteno: 32x
Ingredience: 1 cibulka, 150 g špeku, 1 sklenice nakládaného zelí, 1 l zeleninového vývaru, 2 brambory, 0,5 dl bílého vína, 1 dl smetany, máslo, bobkový list, jalovec, sůl
Postup:Na másle orestujeme na jemno nasekanou cibulku a špek nakrájený na kostičky. Přidáme zelí (buďto nakládané nebo předvařené), brambory nakrájené na kostičky a necháme povařit. Po chvilce zalijeme bílým vínem a vývarem, ochutíme bobkovým listem a jalovcem a vaříme 20 minut. Nakonec přilijeme do polévky smetanu a rozmixujeme v krém. Můžeme podávat s bílým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů