Zvěřinové ragú na červeném víně
Publikováno 15.06.2018 v 08:31 v kategorii Zvěřina, přečteno: 26x
Suroviny: 3 kusy Hřebíček celý Avokádo, 1 lžička Tymián Avokádo, 2 lžičky Zázvor mletý Avokádo, 200 ml červeného vína, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce švestkových povidel, 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru, sůl, pepř dle chuti, 1 celeru, 600 g srnčí plece nebo kýty, 300 g malých hříbků, 40 g perníku na strouhání, 1 malá mrkev, 2 lžíce brusinkové zavařeniny, 1 citronu (šťáva), 750 ml voda
Způsob přípravy: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a dáme smažit maso. Když se maso zatáhne, vyndáme jej a přendáme do misky. Na výpeku osmažíme hříbky. Do hrnce nalijeme 750 ml vodu a posolíme. Přidáme osmažené maso a zahustíme nastrouhaným perníkem, ochutíme zázvorem. Vaříme 40 minut. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev a celer), několik minut restujeme a zasypeme cukrem. Když cukr začne karamelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme do zezlátnutí. Zeleninu přidáme do hrnce a masem, přidáme tymián, houby. Zalijeme červeným vínem a lehce dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 2 hodiny za občasného míchání. Pokud bude potřeba, přidáme vodu. Ke konci vaření přidáme švestkové povidla a brusinkovou zavařeninu. Krátce povaříme a případně dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů