Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Rýžový nákyp s čokoládovými jablky

Publikováno 15.06.2018 v 09:49 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 29x

Ingredience: rýže kulatozrnná 350 g, mléko 1.5 l, cukr vanilkový 15 g, jablka 1.5 kg, cukr krystalový 50 g, kakao - prášek 1 PL, pudink čokoládový BB 40 g, voda 100 ml, máslo 150 g, cukr práškový 125 g, vaječný žloutek 5 ks, rozinky 80 g, máslo, krupice, vaječný bílek 5 ks, cukr práškový 50 g, kokos strouhaný 100 g Postup: Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Uvaříme ji v mléce s cukrem doměkka - téměř na kaši. Během vaření často mícháme,… Celý článek ›


Sladká rýže s ovocem

Publikováno 15.06.2018 v 09:49 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 29x

Ingredience: 300 g rýže, 1 l mléka, 100 g cukru, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudink, 50 ml smetany, podle chuti jahody Postup:Rýži lehce propláchneme ve studené vodě. Vsypeme ji do kastrůlku, zalijeme 500 ml mléka a povaříme doměkka. Krátce před koncem vmícháme 100 g cukru (nepřipálí se). Asi 1/3 zbylého mléka smícháme s vanilkovými cukry. Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Poté odstavíme a za pomoci metličky vmícháme pudink. Za stálého… Celý článek ›


Tvarohové lívanečky

Publikováno 15.06.2018 v 09:48 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 19x

Ingredience: 1 tvaroh, 4 vejce, olej na smažení, 3/4 hrnku mouka polohrubá, 1/2 prášek do pečiva, 20 lžic mléko, šlehačka podle chuti, džem na potření Postup: Tvaroh, mléko, mouku, prášek do pečiva a vejce smícháme ve větší míse. Mělo by vzniknout středně husté těsto. Na pánvi necháme rozehřát olej. Pomocí lžíce nabíráme těsto a smažíme. Usmažené lívanečky necháme chvíli na papírovém ubrousku, aby vsákl tuk a lívanečky nebyly příliš mastné.… Celý článek ›


Zapečené palačinky

Publikováno 15.06.2018 v 09:47 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 17x

těsto: 500 ml mléka, lžíce cukru, 250 g hladké mouky, špetka soli, 2 vejce náplň: 750 g tužšího tvarohu, 2 žloutky cukr, citrónová kůra, vanilka, rozinky přes noc namočené v rumu omáčka: kelímek zakysané smetany, 1 vejce, moučkový cukr, tuk, mandlové lupínky Postup: Suroviny na palačinky smícháme a ze vzniklého těsta smažíme dozlatova palačinky. Tvaroh necháme vykapat a smícháme s cukrem, žloutky, vanilkou, citrónovou kůrou a rozinkami. Směsí… Celý článek ›


Žemlovka

Publikováno 15.06.2018 v 09:46 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 18x

Co potřebujeme: 3 balení 100 g Lučina, 1 vejce, 1 lžíce moučkového cukru, 1 hrst rozinek, 1 velké jablko, Cca 1,5 dl mléka, 2 lžičky cukru, ½ lžičky mleté skořice, 6 - 8 plátků toustového chleba, Máslo na vymazání, Cukr na posypání Postup: Z Lučiny, vejce a moučkového cukru vymíchejte hladký krém. Vmíchejte rozinky. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Mléko lehce ohřejte a promíchejte s 2 lžičkami cukru a skořicí. Menší zapékací misku… Celý článek ›


Plněné rýžové koule ze Sicílie

Publikováno 15.06.2018 v 09:44 v kategorii Mleté maso, přečteno: 23x

Ingredience: 500 g rýže, 300 g mletého masa, ½ cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl červeného vína, parmazán, sýr provolone (nebo mozzarella), 100 g mraženého hrášku, 2 vejce, 3 žloutky, strouhanka, šafrán, máslo, olej na smažení, olej extra virgin, sůl, pepř Postup: Do litru vroucí vody vhodíme rýži a necháme vodu zcela vyvařit. V pánvi na olivovém oleji a trošce másla orestujeme nasekanou cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a zalijeme červeným… Celý článek ›


Boloňské ragů

Publikováno 15.06.2018 v 09:44 v kategorii Mleté maso, přečteno: 20x

Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 2 střední cibule, 4 stonku řapíkatého celeru, 1 očištěná mrkev na drobno nakrájená, 5 stroužků česneku, 100 g slaniny (pancetta, nebo jiná syrová slanina), 1 konzerva italských oloupaných soudkových rajčat i s jejich tekutinou, 250ml suchého červeného vína, 200 ml dobrého masového vývaru, čerstvá bazalka, tymián, oregano, 4 lžíce extra panenského oleje, 4 lžíce másla, sůl a pepř podle chuti Příprava: V pánvi… Celý článek ›


Dánské masové kuličky v kari omáčce

Publikováno 15.06.2018 v 09:43 v kategorii Mleté maso, přečteno: 34x

Suroviny: Kuličky: mleté vepřové nebo telecí maso (10–15 % tuku) 600 g, středně velká cibule, nastrouhaná 1 ks, vejce 1 ks, hladká mouka 35 g, plnotučné mléko 120 ml, sůl a čerstvě namletý černý pepř, kyselejší jablko k podávání 1 ks, hladkolistá petržel k podávání Kari omáčka: cibule, nakrájená najemno 1 ks, kyselejší jablka, oloupaná, zbavená jádřinců, nakrájená najemno 2 ks, česnek, nakrájený najemno 1 stroužek, kari 1 menší lžíce, máslo… Celý článek ›


DOMÁCÍ SEKANÁ

Publikováno 15.06.2018 v 09:43 v kategorii Mleté maso, přečteno: 21x

Ingredience: 850 g mletého masa (2/3 hovězího, 1/3 vepřového), 2 a ½ cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce + jedno na potírání, 3 hrsti strouhanky, Velká špetka soli, Čerstvě mletý pepř, Hrst nasekané hladkolisté petrželky, Majoránka, 100 g slaniny, 2 dcl piva, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky kečupu Postup: 2 cibule, 2/3 slaniny, česnek a petrželku nasekejte nadrobno, nebo rozmixujte v mixeru. Do mísy vložte maso, přidejte nasekanou směs, lžičku majoránky, vejce,… Celý článek ›


Dýňové chilli

Publikováno 15.06.2018 v 09:42 v kategorii Mleté maso, přečteno: 21x

Ingredience: 2 PL oleje, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, utřeného, 450 g mletého hovězího, 1 žlutá paprika, 2 konzerva (á 400 g) červených fazolí ve sladkoslaném nálevu, 2 hrnky (480 ml) kuřecího vývaru (nebo 2 hrnky vody a jedna kostka slepičího bujónu), 450 g dýňového pyré, 1 ČL sušené petrželové natě, 1 ČL mletého chilli, 1 1/2 ČL sušeného oregana, 1 1/2 ČL kmínu (římský kmín, comino), 1 1/2 ČL soli Postup: Ve větším hrnci (cca 3 -… Celý článek ›