Plněné taštičky z listového těsta
Publikováno 15.06.2018 v 09:14 v kategorii Mleté maso, přečteno: 23x
Ingredience: 500 ml lístkového těsta, 350g mletého vepřového masa, 2 lžíce oleje, 250g hub, 1 ks cibule, 1 hrst pažitky, 2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, 3 špetky soli, 3 špetky mletého pepře, 1 špetka drceného kmínu, 1 ks vejce Postup: Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené houby, kmín a míchejte 2 minuty, přidejte maso a 5 minut poduste. K masu vmíchejte kečup, podle chuti osolte, opepřete a nechte maso vychladnout. Do… Celý článek ›
Rizoto z mletého masa
Publikováno 15.06.2018 v 09:12 v kategorii Mleté maso, přečteno: 29x
Ingredience: balení olej, 1 ks cibule, 0,5 kg mletého masa, Sůl, pepř, 3 lžičky mletá sladká paprika, 1 mražená zeleninová směs, 2 sáček sáčky rýže, strouhaný tvrdý sýr, 0,5 l vývaru Příprava: Na rozpálené oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso, necháme zatáhnout. Zasypeme sladkou paprikou, přilijeme vývar a povaříme. Zvlášť si uvaříme rýži do měkka. Pak smícháme s masovou směsí a můžeme podávat. Na talíři… Celý článek ›
Sekaná jinak se sýrem
Publikováno 15.06.2018 v 09:10 v kategorii Mleté maso, přečteno: 22x
Ingredience:700 g mletého hovězího masa, 1 velká cibule, 100 g strouhanky, 4 vejce, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny, 100 g tvrdého sýra, 200 g smetanového sýra, Sůl a pepř podle chuti Postup:Nakrájíte si cibuli na kostičky. V misce si smíchejte mleté maso, cibuli, strouhanku, 1 vejce, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Takto připravenou směs vložte do formy na pečení – nejlepší volba je obdélníková forma. Uprostřed si vytvořte prohlubeň. Do středu… Celý článek ›
Sekaná po italsku se slaninou, Brambory a lá sorrentina
Publikováno 15.06.2018 v 09:08 v kategorii Mleté maso, přečteno: 31x
Ingredience: 350g mletého hovězího masa,100g pancetty, 10g sušených hub, 1 malá cibule, 40g mortadely, ¼ veky, 1dcl mléka, 2 vejce, strouhanka, hrst petrželové natě, olej extra virgin, sůl, pepř, 1kg menších brambor, 8 citronů, 2 snítky rozmarýnu, olej extra virgin, sůl, pepř Postup: Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme,… Celý článek ›
Sekaná s hříbky
Publikováno 15.06.2018 v 09:07 v kategorii Mleté maso, přečteno: 15x
Ingredience:1 kg vepřového bůčku, 3 stroužky česneku, 250 g tvrdších hříbků, 1 houska namočená v mléce, trocha soli, mletého kmínu a pepře, 3 vejce, 1 hrst nasekané petrželky, trocha citronové kůry, 10 plátků schwarzwaldské šunky Postup: 1.1. Bůček, česnek, hříbky a housku pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme sůl, pepř, mletý kmín, vejce, sekanou petrželku a trošku citronové kůry. Promícháme a necháme přes noc uležet v ledničce. Vytvoříme 2… Celý článek ›
Sekaná trochu jinak
Publikováno 15.06.2018 v 09:07 v kategorii Mleté maso, přečteno: 23x
Budete potřebovat: 1 kg mletého masa, 1 lžíci tatarky, 1 lžíci dijonské hořčice, 3 vejce, 2 hrnečky strouhanky, ½ hrnku mléka, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, paprika sladká Postup: Všechny suroviny zpracujeme dohromady. Vytvoříme dvě šišky sekané a dáme do pekáče. Navrch můžeme přidat nakrájenou cibulku, rajčata a špek. Podlijeme vodou a pečeme na 200°c asi 1hodinu. Kontrolujeme a postupně podléváme vodou. Celý článek ›
Sekaná z mletého masa a tvarohu
Publikováno 15.06.2018 v 09:05 v kategorii Mleté maso, přečteno: 32x
Seznam přísad: 1 kg mleté maso (nejlépe směs hovězího a vepřového), 250 g měkký tvaroh, 150 g tvrdý sýr (např. eidam 45%), 1 ks cibule, 4 stroužek česnek, 1 ks čerstvá chilli paprička, 1 lžíce koření na mleté maso, sůl Postup přípravy: Do mletého masa vmícháme měkký tvaroh, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a nadrobno nasekanou cibuli. Směs ochutíme rozetřeným česnekem, nasekanou chilli papričkou a kořením na mletá masa s trochou soli. Vše… Celý článek ›
Sladkokyselé masové koule
Publikováno 15.06.2018 v 09:01 v kategorii Mleté maso, přečteno: 31x
Ingredience: 450 g mletého hovězího masa,1 vejce, 1/4 hrnku strouhanky, 1 cibule, nakrájená na kostičky, 1 hrnek hnědého cukru, 3 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, 1/4 hrnku bílého octa, 3 lžíce sójové omáčky Postup: V misce smíchejte maso, vejce, strouhanku a cibuli. Důkladně promíchejte a vytvářejte z masa koule o velikosti přibližně pingpongového míčku. Ve velké pánvi na středním stupni nechejte masové koule lehce zhnědnout. V hrnci smíchejte… Celý článek ›
Směs s ředkvičkami
Publikováno 15.06.2018 v 09:00 v kategorii Mleté maso, přečteno: 19x
Ingredience: 4 lžíce olej, 3 svazky ředkvičky, trocha soli a pepře, 1 lžička cukr, 500 g mleté maso, 1/2 ks okurka, 2 stroužky česnek, kousek zázvoru, 2 lžíce sójová omáčka, 1 lžíce ocet, 1 lžíce solamyl Postup: Rozehřejeme 2 lžíce oleje a podusíme nakrájené ředkvičky. Osolíme je, aby pustily vodu, a poté přidáme lžičku cukru. Mezitím si na druhé pánvi na zbytku oleje osmahneme mleté maso. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme je společně s… Celý článek ›
TYMIÁNOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE
Publikováno 15.06.2018 v 08:59 v kategorii Mleté maso, přečteno: 27x
Ingredience: Na kuličky: 1 rohlík (nejlépe z předchozího dne), 1 cibule, 500 g mletého hovězího, 1 polévková lžíce ostré hořčice, 1 vejce (M), 4 čajové lžičky čerstvého tymiánu (nebo 2 čajové lžičky sušeného), sůl, pepř, 100 g sýru feta, 1 polévková lžíce oleje Na rajčatovou omáčku: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 konzerva (450 g) celých rajčat, 100 g sušených brusinek, sůl, pepř Postup: Namočte rohlík… Celý článek ›