Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann's

Publikováno 05.04.2019 v 09:15 v kategorii Kuřecí, přečteno: 47x

INGREDIENCE: 500 g kuřecích prsou, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's, 2 stroužky česneku, hladká mouka, olej na smažení POSTUP: Kuřecí prsa nakrájejte na 2 cm silné plátky. Osolte a opepřete. Promíchejte maso s tatarskou omáčkou Hellmann’s a s prolisovaným česnekem. Můžete jej dát na 30 minut do lednice. Maso bude křehčí a šťavnatější. Plátky kuřete zlehka obalte z obou stran v mouce a osmažte z obou stran dozlatova (cca 3 minuty z každé strany). Celý článek ›


Těstoviny s cuketou, hráškem a žampiony z jednoho hrnce

Publikováno 05.04.2019 v 09:14 v kategorii Kuřecí, přečteno: 31x

Ingredience: 200 g těstovin, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 5 očištěných žampionů, 1 cuketa, 50 g mraženého hrášku, 550 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžíce másla, 1 lžíce soli, 1 špetka pepře, 1 lžíce čerstvé pažitky Postup: V litinovém hrnci rozehřejte máslo a na něm osmahněte nakrájené jarní cibulky. Až zesklovatí, přidejte česnek nasekaný na plátky, žampiony nakrájené na čtvrtky a kostičky… Celý článek ›


Kuře s přílohou z jednoho hrnce: jambalaya

Publikováno 04.04.2019 v 13:06 v kategorii Kuřecí, přečteno: 55x

Ingredience: 1 cibule, 1 nožička paprikové klobásy, 400 g kuřecích prsou, olej, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu, 2 lžičky sladké mleté papriky, chilli, 400 g krájených loupaných rajčat, 70 g rajčatového protlaku, sůl, pepř, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1.5 hrnku dlouhozrnné rýže, 125 g předvařených krevet Postup:Klobásu pokrájejte na kolečka a nechte nasucho pomalu… Celý článek ›


Bramborový nákyp s jarní zeleninou a mletým masem

Publikováno 04.04.2019 v 12:26 v kategorii Brambory, přečteno: 32x

Ingredience: Brambory, typ A 400 g, Jarní cibulka 4 ks, Mrkev 1 ks, Květák 200 g, Špenát čerstvý 150 g, Mletého masa (80% hovězí a 20% vepřové) 300 g, Cibule 1 ks, Bílý jogurt 120 g, Vejce 4 ks, Strouhaný sýr parmazánového typu 200 g, Rajčatový protlak nebo drcená rajčata 200 g, Máslo na vymazání, Sůl, Pepř Postup: Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká. Na oleji zpěníme cibuli,… Celý článek ›


Dezert z manga

Publikováno 04.04.2019 v 11:40 v kategorii Moučníky, přečteno: 30x

Ingredience: 1 ks zralého manga, 6 lžic vanilkové zmrzliny, 1 hrnek borůvek, 3 lžíce citronové šťávy Postup: Mango oloupejte, nakrájejte a nasypte do robota, nebo mixéru. Přidejte zmrzlinu, citronovou šťávu a větší polovinu borůvek. Rozmixujte. Ozdobte zbývajícími borůvkami a hned podávejte. Celý článek ›


Pstruh zapečený v citronové omáčce

Publikováno 04.04.2019 v 11:39 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 31x

Suroviny: 2 vykuchané pstruhy, sůl, pepř, 1-2 stroužky česneku, 1 PL dijonské hořčice, 2 PL citronové šťávy, 1 šalotka, petrželka, citron na ozdobu, olivový olej, mix salátů Postup: Osolené pstruhy vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou šalotkou. Rozpuštěné máslo promícháme s hořčicí, česnekem a citronovou šťávou. Omáčkou přelijeme oba pstruhy a dáme péci do rozehřáté trouby na 200 stupňů cca 20 minut. Podáváme se… Celý článek ›


Kuřecí prsa plněná máslovým pórkem a sušenými rajčaty

Publikováno 04.04.2019 v 11:35 v kategorii Kuřecí, přečteno: 38x

Suroviny: 2 kuřecí prsa3-4 sušená rajčata, kousek pórku, 1-2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, lžíce nakládaného zeleného pepře, 100-150 ml vývaru, smetana, sůl, pepř, petrželka Postup: Kuřecí prsa nařízneme špičatým nožem a vytvoříme kapsu. Máslo smícháme s drobně nakrájeným pórkem a nakrájenými rajčaty. Směs lehce osolíme a opepříme. Ochucené máslo vložíme do masa a sepneme párátky. Na rozehřátém oleji opečeme maso zprudka z obou stran.… Celý článek ›


Pomazánka z medvědího česneku

Publikováno 02.04.2019 v 09:24 v kategorii Pomazánky, přečteno: 39x

Suroviny:250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 2 lžíce plnotučné hořčice, 50 g medvědího česneku, hrst mletých vlašských ořechů, sůl, mletý pepř Postup: Mascarpone utřeme s tvarohem a hořčicí. Přidáme omytý a najemno nasekaný medvědí česnek. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a dochutíme solí a pepřem. Celý článek ›


Plněná jehněčí roláda

Publikováno 28.03.2019 v 11:20 v kategorii Jehněčí, přečteno: 42x

Ingredience: 400 g mladého jehněčího masa, trocha soli a pepře, 50 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 50 g žampionů, na smažení olej, svazek rozmarýnu, 1 rohlík, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce sádla, 4–5 stroužků česneku, 100 ml červeného vína Postup: Maso opláchneme a necháme okapat. Potom je rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moct zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky,… Celý článek ›


Králičí stehýnka v kabátku

Publikováno 28.03.2019 v 11:20 v kategorii Králík, přečteno: 43x

Ingredience: 4 stehna z králíka, trocha soli a pepře, 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo trocha čerstvého, 250  g plátků anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1  kg brambor, 5 cibulí, 200 ml kuřecího vývaru, 3 vařená vejce, 1 zakysaná smetana, hrst bylinek na ochucení Postup: Maso lehce osolíme, opepříme a vetřeme do něj tymián. Každé stehno zabalíme do slaniny a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem. Takto připravená stehýnka vložíme do… Celý článek ›