Pečený zajíc na cibuli
Publikováno 11.09.2018 v 11:15 v kategorii Zvěřina, přečteno: 31x
Ingredience: 1 zajíc, 100 g slaniny, tuk, 4 velké cibule, grilovací koření, sůl, 7 stroužků česneku, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml vývaru Příprava:Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením. Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku. Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na… Celý článek ›
Kančí guláš se smetanou
Publikováno 11.09.2018 v 10:31 v kategorii Zvěřina, přečteno: 30x
Ingredience: 750 g kančí kýty, 3 jalovcové bobule, 3 zrnka nového koření, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1/8 l červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 100 g prorostlé slaniny, 1/4 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 1/8 l masového vývaru, 1/4 l kysané smetany, pepř Příprava:Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrtíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením,… Celý článek ›
Jelení kýta se smetanou
Publikováno 11.09.2018 v 10:31 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x
Ingredience: 600 g jelení kýty, 50 g uzené slaniny, sůl, mletý pepř, 5 kuliček jalovce, 200 ml kysané smetany, 60 g másla Příprava:Odleželé jelení maso odblaníme a hustě protáhneme nudličkami uzené slaniny. Osolíme, opepříme a posypeme mletým jalovcem. Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme připravené maso, dáme do trouby a pečeme, dokud slanina nezežloutne. Potom podlijeme kysanou smetanou, obložíme kousky másla a upečeme doměkka. Během pečení… Celý článek ›
Srnčí guláš se žampiony
Publikováno 11.09.2018 v 10:29 v kategorii Zvěřina, přečteno: 31x
Ingredience: 100g žampiónů, 20g slaniny, pepř, kmín, 3 lžíce sádla, 1 středné velká cibule, 500g srnčího masa bez kosti, 200g vepřového masa, mletá sladká paprika, sůl, vývar z kostí, 1/2 kostky masoxu, 40 g kečupu, 1 lžíce kysané smetany, hladká mouka na zahuštění, 1 dl červeného vína Příprava:Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme. Když se maso… Celý článek ›
Zvěřina na medvědím česneku
Publikováno 11.09.2018 v 10:27 v kategorii Zvěřina, přečteno: 31x
Ingredience: 800 g zvěřiny na pečení (kýta, plecko, hřbet), 1 větší cibule, máslo, hladká mouka, 100 g slaniny, zvěřinový vývar, zakysaná smetana, 2 velké hrsti čerstvé česnekové natě, koření na divočinu, sůl, 1 dcl bílého vína, citrón. Příprava: Zvěřinu osolíme, okořeníme, protáhneme polovinou slaniny a dáme do chladna zaležet. Poté ji položíme na pekáč, obložíme zbytkem slaniny, cibulí nakrájenou na kolečka, podlijeme vínem a pod pokličkou… Celý článek ›
Daněk se smetanovou omáčkou
Publikováno 11.09.2018 v 10:27 v kategorii Zvěřina, přečteno: 29x
Ingredience: 800 g daňčího hřbetu, olej, 50 g namletých jader vlašských ořechů, 1 vejce, 100 ml sladké smetany, sůl, mletý pepř, mletý kmín, 200 g vepřové bránice Na omáčku: 50 g másla, 100 g hladké mouky, 400 ml mléka, olej, 200 g lišek, 1 lžička drceného kmínu, 400 ml sladké smetany, mletý bílý pepř, sůl Příprava: Maso nakrájíme na porce a prudce ho opečeme na oleji. Odřezky dvakrát semeleme, přidáme ořechy, vejce a smetanu. Osolíme, opepříme,… Celý článek ›
Prsa z divokého krocana s hořčičnou omáčkou
Publikováno 11.09.2018 v 10:24 v kategorii Zvěřina, přečteno: 38x
Ingredience: Polovina prsního svalu z divokého krocana, olej, cibule, sůl, cukr, bílé víno, vývar, kremžská hořčice, citrón, hladká mouka. Příprava:Prsa nakrájíme napříč vlákny na středně silné steaky. Plátky osolíme a potřeme vrstvičkou kremžské hořčice. Klademe je na pánev, na které jsme rozehřáli vrstvičku oleje. Zvěřinu zprudka z obou stran orestujeme, až zezlátne, přiklopíme pokličkou a dusíme, dokud není měkká. Poté ji vyjmeme,… Celý článek ›
Mufloní kýta na smetaně
Publikováno 11.09.2018 v 10:23 v kategorii Zvěřina, přečteno: 39x
Ingredience: asi 1 kg mufloní kýty, 2 lžíce sádla, kousek slaniny, 1 cibule, 1 vetší mrkev, asi 8 zrnek pepře, 5 kuliček nového koření, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, trošku vegety, sůl, 1/4 l smetany, asi 1/4 l vývaru z 1 masoxu, 1 lžíce hrubé mouky, 1-2 jablka (záleží na velikosti). Příprava:Na pánvičku dáme sádlo a zpěníme nakrájenou cibuli spolu s na kroužky nakrájenou mrkví. Přidáme koření, česnek, nakrájenou slaninu a jablko. Potom… Celý článek ›
Prošpikovaná daňčí kýta v pomerančové omáčce
Publikováno 11.09.2018 v 10:21 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x
Ingredience: 1,5 kg daňčí kýty bez kosti, 100 g špeku, sůl, mletý pepř, 1 čajová lžička celého černého pepře, 1 čajová lžička jalovce, 1 čajová lžička majoránky, 1 čajová lžička tymiánu, přepuštěné máslo k pečení, 1 cibule, 100 g celeru, 3 - 4 mrkve, 1 pomeranč, 2 lžíce rajského protlaku, 1 - 2 lžíce mouky, ½ l červeného vína, ½ l pomerančového džusu, 3 - 4 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, 1 - 2 lžíce středně ostré hořčice, 1… Celý článek ›
Plněný bažant na jablkách
Publikováno 11.09.2018 v 10:20 v kategorii Zvěřina, přečteno: 29x
Ingredience: 1 bažant, sůl, olej, 3 rohlíky, mléko, 100 g másla, 2 vejce, polévkové koření, mletý černý pepř, zelená petrželová nať, 4 lžíce rozinek, 10 - 15 mandlí, 5 jablek, 200 ml bílého vína, lžíce zavařených brusinek, lžíce šípkového protlaku Příprava:Nejprve si připravíme náplň - rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Pak vymícháme máslo, žloutky a 2 kapky polévkového koření, přidáme vyždímané rohlíky, osolíme, okořeníme,… Celý článek ›