Lilek plněný bylinkovým sýrem
Publikováno 21.08.2018 v 11:08 v kategorii Ostatní, přečteno: 34x
Ingredience: 2 ks větších lilků, 1 lžička soli, 0.5 lžičky mletého černého pepře, 6 lžic olivového oleje, 1 ks kvalitní kořeněné klobásy, 200g čerstvého sýra s bylinkami, 4 lžíce mozzarelly - nastrouhané, 10 lístků čerstvé bazalky, 600 ml rajčatové omáčky Postup:Předehřejte troubu na 180 °C.Lilek nakrájejte podélně na plátky, plátky osolte, opepřete a velmi jemně potřete olejem.Plátky opečte z obou stran na středně předehřátém grilu,… Celý článek ›
Obrácené řízky zapečené v troubě s cibulí a sýrem
Publikováno 21.08.2018 v 11:07 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x

Ingredience: 600-800 g vepřové kýty nebo krkovice, 150-200 g plátků tvrdého sýra,2-3 ks vejce,2 ks větší cibule, 2 ks velké stroužky česneku, 4 lžíce dijonské hořčice, 1 malá sklenička tatarské omáčky,tuk na smažení,strouhanka, sůl Postup:Vepřovou kýtu nebo krkovičku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, potřeme se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí. Začneme je obalovat nejdříve ve strouhance a pak v rozšlehaných, mírně osolených… Celý článek ›
Vepřový špíz s anglickou slaninou a cibulí
Publikováno 21.08.2018 v 11:06 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x
Ingredience: 600-800 g vepřové krkovice, 150 g anglické slaniny v celku, 2 ks velké cibule,grilovací koření,solamyl,Voda, pepř, olej, sůl Postup:Krkovici opláchneme pod tekoucí vodou, pak je necháme důkladně okapat, maso nakrájíme na stejně velké silnější plátky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle maso, slaninu a cibuli. Hotové špízy ochutíme solí, mletým pepřem a… Celý článek ›
Zasněžená rybízová buchta
Publikováno 20.08.2018 v 14:10 v kategorii Moučníky, přečteno: 31x

Suroviny:2,5 hrníčku polohrubé mouky, 3/4 hrníčku cukru moučka, 3/4 hrníčku oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 vejce (žloutky), 3/4 hrníčku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech) Nahoru: sníh (ze 4 bílků), 3/4 hrnku cukru, 0,5 l rybízu (mistička) Postup:Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypřícím práškem a… Celý článek ›
Telecí řízky na slanině
Publikováno 07.08.2018 v 10:26 v kategorii Telecí, přečteno: 47x

Suroviny:600g telecího masa z kýty, 50g slaniny, 30g cibule, ½ lžičky mleté červené papriky, Sůl, lžička mouky, voda Postup:Telecí řízky omyjeme, odblaníme, naklepeme a osolíme. Slaninu nakrájíme na plátky, osmahneme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule světle růžová, přidáme trochu mleté červené papriky, chvíli opražíme, vložíme připravené řízky a udusíme do měkka. Během dušení podléváme horkou vodou. Měkké řízky vyjmeme a… Celý článek ›
Sýrové noky do polévky
Publikováno 07.08.2018 v 10:26 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 45x

Suroviny:50g másla, 300g hrubé mouky, 1/8 l mléka, 1 vejce, sůl, Žloutek, 250 dg tvrdého sýru, zelená petrželka nebo pažitka Postup:Do rozpuštěného másla zamícháme mouku, zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hladký bešamel. Do vychladlé přidáme celé vejce a žloutek, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a nadrobno posekanou petrželku nebo pažitku. Řídké těsto zahustíme strouhankou nebo hrubou moukou. Z těsta lžičkou vykrajujeme noky, které zavařujeme… Celý článek ›
Kachní ragú
Publikováno 02.08.2018 v 11:36 v kategorii Kachní, přečteno: 49x

Ingredience: 2 lžíce kachního sádla či olivového oleje,2 menší mrkve (na kostičky), 1 řapík celeru (na plátky),1 malá cibule (nadrobno),2 stroužky česneku (nadrobno),1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu,250 ml suchého červeného vína, 2x 400g konzerva krájených rajčat,2 čerstvé bobkové listy,špetka strouhaného muškátového oříšku,400–500 g pečeného kachního masa,mořská sůl a čerstvě mletý pepř, hrst nahrubo nasekané hladkolisté… Celý článek ›
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Publikováno 02.08.2018 v 11:35 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x

Ingredience: 2 lžíce oleje,1 cibule (nakrájená), 2 stroužky česneku (nakrájený),400 g vepřové kotlety bez kosti (na malé kousky), 600 g bramborových noků, 2 lžíce hrubozrnné hořčice,snítka estragonu nebo tymiánu,sůl a čerstvě mletý pepř, 1 kelímek smetany ke šlehání,150 g čedaru Postup:Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm dozlatova cibulku a maso. Směs pak přesuňte do zapékací misky.Noky… Celý článek ›
Jahodová žemlovka
Publikováno 02.08.2018 v 11:34 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 38x
Ingredience:1 vejce, žloutek a bílek zvlášť,1–2 lžíce tekutého medu,150 g měkkého tvarohu,20 g strouhaného kokosu,cca 100 ml mléka,1 lžička másla + na vymazání pekáčku,6–8 plátků toustového chleba, 6–8 větších jahod, 2 lžíce krupicového cukru NA JAHODOVOU PĚNU: 100 ml smetany ke šlehání (33 %), 25 g bílé čokolády, 20 g másla, 45 g jahod (na kousky) Postup:Nejdříve připravte pěnu: do rendlíku nalijte smetanu, přidejte na kousky… Celý článek ›
Kokosové řezy s rebarborou a jahodami
Publikováno 02.08.2018 v 11:34 v kategorii Řezy, přečteno: 26x
Ingredience: 300 g rebarbory (na kostky),450 g krupicového cukru + na rebarboru,280 g hladké mouky, 3 lžíce mletých mandlí, 250 g másla + na plech, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžičky kypřicího prášku, 4 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžíce citronové šťávy, 150 g jahod (na plátky), 90 g strouhaného kokosu, moučkový cukr na poprášení Postup:Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi… Celý článek ›