Recepty z ráje

Přes 1000 receptů

Guláš s čokoládou

Publikováno 29.06.2018 v 11:21 v kategorii Hovězí, přečteno: 41x

Suroviny:1 kg hovězí maso, černé pivo, červená cibule, bobkový list, mléčná čokoláda, protlak, kečup, česnek, sádlo, sůl, pepř Postup:Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Osolíme, opepříme, jakmile se maso zatáhne, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme, zalijeme pivem, přidáme bobkový list a dusíme. Před koncem přidáme čokoládu tak, aby se jen rozpustila a guláš už neprošel varem. Celý článek ›


Brokolicová polévka s nivou

Publikováno 29.06.2018 v 11:20 v kategorii Polévky, přečteno: 44x

Ingredience:1 cibule, 3 lžíce másla, 400 g brokolice, 1 brambora, 1 l vody, dle chuti pepř, příp. sůl, 150 g nivy Postup:Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Do hrnce dáme rozpustit máslo, na němž orestujeme cibuli. Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky a bramboru pokrájíme na menší kostičky. Obojí nasypeme do hrnce s cibulí, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Kousek brokolice dáme stranou na ozdobu. Potom vše rozmixujeme, opepříme, přidáme nastrouhanou… Celý článek ›


Zapečený květák s kuskusem

Publikováno 29.06.2018 v 11:16 v kategorii Bez masa, přečteno: 179x

Ingredience:1 květák, 50 g tvrdého sýra, 300 ml mléka, podle chuti sůl, 1 lžička karí, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 25 g másla, 3 lžíce kuskusu, 3 vejce, hrst mandlových lupínků Postup:Květák propláchneme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je ještě rozkrojit na půlky. Sýr nastrouháme najemno.Do hrnce vlijeme mléko, přidáme špetku soli, karí a muškátový oříšek. Do takto ochuceného mléka vložíme kousky… Celý článek ›


Jablečné placičky

Publikováno 29.06.2018 v 10:07 v kategorii Moučníky, přečteno: 38x

Ingredience:300 g jablka, 2 lžíce citronová šťáva, 1 vanilkový cukr, 100 g hera, 100 g cukr moučka, 200 g polohrubá mouka, 1/2 lžičky kypřicí prášek, 1/2 lžičky soda, 1 lžička skořice, 1 lžička mleté oříšky, špetka soli Postup:Jablka nastrouháme nahrubo, dáme do kastrůlku, zalijeme citronovou šťávou a přidáme vanilkový cukr. Na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Necháme vychladnout. Heru utřeme s cukrem. Přidáme mouku s kypřicím práškem, sodu,… Celý článek ›


Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou

Publikováno 28.06.2018 v 14:05 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 40x

Suroviny:1 kapr, 1/2 kg brambor, kmín. Česnekový nálev: 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, lžička vegety, pepř, mletá červená paprika. Jogurtová omáčka: 1 kelímek nízkotučného jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžička hořčice, 1 menší strouhaná sterilovaná okurka, 1 najemno nastrouhaná cibule, sůl, ocet, cukr Příprava:Naporcovaného kapra potřeme česnekovým nálevem a necháme asi hodinu odležet.Pak kapra vložíme do zapékací… Celý článek ›


Omáčka z Nivy

Publikováno 28.06.2018 v 14:04 v kategorii Omáčky, přečteno: 41x

Suroviny: 200g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku (prolisovat), čerstvá bazalka, pažitka a petrželka (nasekat), nastrouhaná Niva, sůl Na místo Nivy můžeme použít nastrouhaný eidam nebe hermelín Příprava:Všechny přísady postupně smícháme, dochutíme.Vychladlé podáváme ke grilovaným masům, rybám, pečeným bramborám nebo grilované zelenině. Celý článek ›


Losos na pomerančové šťávě

Publikováno 28.06.2018 v 14:04 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 50x

Suroviny: 2 hrubé filety z lososa, pomeranč, sůl, tymián Příprava:Lososa položíme na alobal, osolíme, přidáme trochu tymiánu, polijeme šťávou z poloviny pomeranče a dáme do předehřáté trouby.Vedle pečení přidáme druhou polovinu šťávy. Celý článek ›


Plněné řízky v alobalu

Publikováno 28.06.2018 v 14:03 v kategorii Vepřové, přečteno: 36x

Suroviny: 60 dkg vepřové kýty, 8 dkg šunky, 8 dkg tvrdého sýra, 4 dkg anglické slaniny, 1 štiplavá paprika - feferonky, 2 dkg česneku, sůl, pepř Příprava:Maso nařežeme na řízky, naklepeme a opepříme. Na každý řízek dáme plátek šunky, sýra a slaniny, přeložíme na polovinu a spojíme s párátky.Vrch potřeme rozetřeným česnekem a uložíme na vymazaný alobal a uložíme na suchý plech.Pečeme v troubě asi 40 minut.Můžeme přidat i na plátky… Celý článek ›


Hovězí guláš netradiční

Publikováno 28.06.2018 v 14:03 v kategorii Hovězí, přečteno: 32x

Suroviny:hovězí maso asi 60 dkg, 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 500 ml masového vývaru, 250 g cibule, 250 g mrkve, 500 g jablek, majoránka, citrónová šťáva, mletý pepř Příprava:Maso nakrájíme na kostičky a prudce opečeme na horkém oleji.Přimícháme med a rajský protlak, přidáme očištěný prolisovaný česnek, bobkový list a vývar a dusímeasi 2 hodiny.Potom osolíme a opepříme.Očištěnou… Celý článek ›


Bourgignon

Publikováno 28.06.2018 v 11:01 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x

Suroviny:750 g hovězího (nebo jehněčího) masa, 3 velké cibule, 400 g mrkve, slanina, tymián, bobkový list, pepř, sůl, 1 l červeného vína Příprava:Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Vše naskládáme do misky (nejlépe do kameninového hrnce), střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve.Celé to zalijeme vínem (nešetříme!), Přidáme koření. Necháme den a noc odležet v chladu. Druhý den scedíme víno (nevylévejte!) A rozebereme jednotlivé… Celý článek ›