Hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce
Publikováno 25.06.2018 v 10:07 v kategorii Mleté maso, přečteno: 29x
Ingredience: karbanátky:500 gmleté hovězí maso,2 vejce,2 PL strouhanka,1 hrst petrželka, sůl, pepř, rostlinný olej na smažení omáčka: 1 ks Cibule, 2 stroužky Česnek, 1 ks chilli paprička, 200 g Žampiony, 1 konzerva nasekané loupaná rajčata, 2 dl hovězí vývar (bujón), 1 PL Cukr, 1 PL Ocet, 1 PL sojová omáčka, sůl, pepř Postup:V misce spolu vypracujeme maso, vejce, strouhanku a nasekanou nať. Dosolíme a opepříme. Ze směsi tvarujme karbanátky, které pak… Celý článek ›
Slaná bábovka s pažitkovým dipem
Publikováno 25.06.2018 v 09:43 v kategorii Ostatní, přečteno: 27x
Ingredience: Bábovka: Nakrájená uzenina, šunka či párek 200 g,Citrónová šťáva dle chuti, Mozzarella 250 g,Čerstvá petrželka dle chuti,1/2 červené papriky, 1/2 hrnku oleje, Sůl špetka,Strouhaný sýr 200 g, Mouka 2 hrnky, Jedlá soda 1 lžička, Mléko 1 hrnek, Vejce 3 ks Dip: Pažitka dle chuti, Pepř dle chuti, Majonéza 2 lžíce, Bílý jogurt 2 lžíce Postup:Do větší misky dejte vajíčka, mléko, nastrouhaný sýr, mouku, špetku soli, citrónovou šťávu, jedlou… Celý článek ›
Fazole s rajčatovou omáčkou a slaninou
Publikováno 25.06.2018 v 09:42 v kategorii Luštěniny, přečteno: 25x
Ingredience: Olivový olej dle chuti, Rajčatová omáčka 250 g, Anglická slanina 100 g, Fazole v konzervě 200 g Postup: Na pánvi rozehřejte olivový olej a opražte slaninu. Po chvíli přidejte fazole a rajčatovou omáčku, černý pepř, sůl a dle chuti můžete také přidat například žlutou papriku a bazalku. Tuto směs nechte chvíli povařit a následně ji podávejte s čerstvým pečivem. Celý článek ›
Italská Frittata se zeleninou
Publikováno 25.06.2018 v 09:35 v kategorii Bez masa, přečteno: 30x
Ingredience:Sůl a pepř dle chuti, Slunečnicový či dýňový olej 2 lžíce, 1/2 hrnku nastrouhaného sýra, Zelenina dle vaší chuti (rajčata, papriky, okurek a jiné) 2 hrnky, Vejce 8 ks Postup:Předehřejte si troubu na 200°C. Rozšlehejte vajíčka se solí a pepřem.Zeleninu nakrájejte na kostičky a smažte na oleji 2 – 3 minuty. Přidejte vajíčka a smažte asi jednu minutu. Následně frittatu posypejte sýrem a vložte ji i s pánvičkou do trouby a pečte 10 – 12 minut. Celý článek ›
Pečený francouzský toast
Publikováno 25.06.2018 v 09:30 v kategorii Z pečiva, přečteno: 31x
Ingredience:Toast, Parmazán dle chuti,1/2 hrnku smetany, 1/4 hrnku plnotučného mléka, Vejce 4 ks, Plátky Gruyere sýru 12 ks, Plátky kvalitní šunky 12 ks, Francouzský chléb 1 ks Bešamelová omáčka: Máslo 2 lžíce, Mouka 2 lžíce, 1 a 1/2 hrnku teplého plnotučného mléka, Muškátový oříšek Špetka, Sůl a pepř dle chuti Postup:Rozkrojte chleba na krajíce, ale nedokrajujte, aby zůstal vcelku. Mezi každý nakrojený krajíc vložte plátek šunky a sýru. Ve velké… Celý článek ›
Polévka ze salátu se slaninou a s vajíčkem
Publikováno 25.06.2018 v 09:23 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Suroviny: 200 g brambory,1 ks salát hlávkový,100 g slanina uzená, 4 ks vejce,200 ml smetana na vaření, 2 ks cibule, 2 stroužky česnek, Cukr, Ocet, Olej, Sůl, pepř černý mletý, 2 ks list bobkový Postup:Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, bobkové listy, brambory nakrájené na kostičky a zalijeme vodou nebo vývarem. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a vaříme, dokud brambory nejsou měkké.Potom do polévky… Celý článek ›
Kuskus se zeleninou na kari
Publikováno 23.06.2018 v 14:00 v kategorii Bez masa, přečteno: 24x
Ingredience: Sterilovaná kukuřice dle chuti,Kostka kuřecího vývaru, Kari koření 1 lžička, Kuskus dle chuti, Cibule 1 ks, Olivový olej 1 lžíce Postup:Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na olivovém oleji, přidejte kuskus, lehce jej osmažte a přidejte kari koření.Kuskus poté zalijte vodou tak, aby sahala 2 cm nad něj a přihoďte rozdrobenou kostku kuřecího vývaru. Jakmile začne voda vřít, vypněte plotýnku a nechte kuskus pod pokličkou dojít. Do hotového kuskusu… Celý článek ›
Tomatová polévka s Lučinou sypaná parmazánem
Publikováno 22.06.2018 v 03:00 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Ingredience: Lučina 1 ks,Bobkové listy 3 ks,Česnek 2 ks,Cibule 1 ks, Strouhaný parmezán 50 g, Zeleninový vývar 500 ml, Rajčata krájená s bazalkou v plechovce 800 g Postup:Na olivovém oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme rajčata, zeleninový vývar a bobkové listy.Vaříme přibližně 20 minut, až jsou rajčátka měkká.Vytáhneme bobkový list a rozmixujeme dohladka. Vmícháme kostku Lučiny a dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhaným… Celý článek ›
Cuketový pekáč prokládaný sýrem
Publikováno 21.06.2018 v 11:00 v kategorii Cuketa, přečteno: 28x

Ingredience: Bazalka lístky 2 lžíce,Mozzarella strouhaná 1 hrnek,Ricotta sýr 40 dkg, Lilek 2 ks, Olivový olej 3 lžíce, Sůl a pepř špetka, Cuketa 2 ks, Rajčatový protlak 1 hrnek Postup:Pekáč potřete rajčatovým protlakem.Přidejte cuketu nakrájenou na kolečka, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Přidejte lilek také nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, osolte a opepřete.Přidejte plátky ricotty. Znovu prokládejte cuketou a lilkem, dokud máte suroviny.… Celý článek ›
Balíčky
Publikováno 21.06.2018 v 10:54 v kategorii Vepřové, přečteno: 18x
Ingredience:Sladká paprika mletá 2 lžičky,Pepř a sůl, Hořčice 4 lžičky, Olej 4 lžíce,Česnek lisovaný 4 stroužky, Cibule 4 ks, Brambory 1 kg, Krkovice 4 plátky Postup:Nejprve si nachystáme alobal. Nešetříme s ním. Utrhneme si cca 50 cm alobalu a ještě jednou stejný kousek. Alobaly dáme na sebe křížem.Za pomoci mašlovačky (nebo prstů) si celkem hojně potřeme alobal olejem (zabrání nám v připečení brambor). Nakrájíme si brambory na cca 1 cm silné plátky.… Celý článek ›