Tatarák
Publikováno 16.06.2018 v 17:00 v kategorii Hovězí, přečteno: 29x
Ingredience: Topinky, Červená mletá paprika 1 lžička,Pepř a sůl, Česnek lisovaný 2 stroužky,Žloutek 1 ks,Worchestrová omáčka 1 lžička,Kečup 1 lžička, Šalotka 2 ks, Hovězí maso 300 g Postup:Kdo by se s tím škrabal! Proto si vytáhneme mlýnek na maso a maso semeleme. A to nejlépe dvakrát za sebou. Je to pak jemnější! Do namletého masa začneme přidávat všechny ingredience: žloutek, najemno nakrájenou šalotku anebo cibulku, hořčici, kečup, omáčku, sůl,… Celý článek ›
Kančí se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem
Publikováno 16.06.2018 v 10:00 v kategorii Zvěřina, přečteno: 55x
Suroviny:1 kg kančí krkovice, 2 střední mrkve, 1/2 celer, petržel, 2 cibule, 2 lžíce švestkových povidel, 200 ml šípková povidla, 4-5 lžic cukr, 3 lžíce ocet, 20 kuliček celý pepř, 10 kuliček nové koření, 6 bobkové listy. 10 kuliček jalovec, 1 snítka rozmarýn, 3 snítky tymián, 4 lžíce máslo, 1 lžíce sádlo, 500 ml suchého červeného vína, 3 lžíce máslová jíška, 200 ml smetany ke šlehání (33%), kůže ze špeku, sůl Karlovarský knedlík:20… Celý článek ›
Dort s broskví a rybízem
Publikováno 15.06.2018 v 14:58 v kategorii Dorty, přečteno: 34x
Ingredience: 250 g hladké mouky, 150 g másla, 6 vajec, 7 lžic cukru, 1,5 dl smetany, 100 g bílého řeckého jogurtu, 3 měkké broskve, 1 vanička červeného rybízu, vanilkový lusk Postup:V míse postupně vyšleháme povolené máslo s 5 lžícemi cukru, 4 vejce, mouku a semínka z půlky vanilkového lusku. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Těsto přendáme do formy a uhladíme. Broskve nakrájíme na měsíčky a vyskládáme na těsto, zasypeme rybízem. V míse vyšleháme… Celý článek ›
Měkkoučký dort
Publikováno 15.06.2018 v 14:58 v kategorii Dorty, přečteno: 34x
Ingredience: 100 g másla, 200 g hořké čokolády, 60 g kakaa, 150 g cukru, 3 lžíce mléka, 3 vejce, špetka soli, moučkový cukr Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 30 minut. Při servírování… Celý článek ›
Trojbarevná bábovka
Publikováno 15.06.2018 v 14:57 v kategorii Bábovky, přečteno: 32x
Přísady: Na těsto: 5 kusů bílek, 140 g moučkový cukr, 5 kusů žloutek, 100 ml olej, ½ balení Kypřící prášek do pečiva , 1 balení Puding malina , 1 balení Puding čokoládový, 1 balení Puding vanilka , 1 KL Aroma punčové Na ozdobení: 1 balíček Poleva v prášku punčová , 2 - 3 PL mléko polotučné (studené) Příprava:Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně na nejnižším… Celý článek ›
Třešňová bábovka s vaječným likérem
Publikováno 15.06.2018 v 14:55 v kategorii Bábovky, přečteno: 43x
Ingredience: 4 vejce, 250 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 ml smetany, 50 ml vaječného likéru, 80 g mletých ořechů, 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek, 200 g třešní, na formu tuk a hrubá mouka, trocha cukru moučky Postup:Vejce prošleháme s cukry do pěny, přidáme smetanu, vaječný likér, jemně mleté vlašské ořechy, po částech hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše vymícháme na lité těsto.Třešně omyjeme, osušíme, odstraníme stopky i… Celý článek ›
Třešňový návrat do minulosti
Publikováno 15.06.2018 v 14:55 v kategorii Moučníky, přečteno: 31x
Ingredience:750 g třešní, 3 vejce, 60 g hladké mouky, 125 g práškového cukru, 125 g smetany ke šlehání, 1 dl mléka, 2 špetky soli, 1 dl třešňového likéru Kirsch (použít můžete i jiný likér) Postup: Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Třešně omyjte, zbavte stopek, ale nevypeckujte. Nasypte je do zapékací mísy. V misce metličkou rozšlehejte vejce s práškovým cukrem. Až směs slabě pění, přidejte mouku a sůl. Metličkou prošlehejte a přilijte… Celý článek ›
Tvarohová roláda s banánem
Publikováno 15.06.2018 v 14:54 v kategorii Rolády, přečteno: 35x
Ingredience: 110 g hořké čokolády,200 g piškotů nebo dortových oplatek, 200 g hrudkovitého tvarohu, 60 g másla, 1 a půl až 2 banány Postup:Nejprve si připravíme dortové oplatky nebo piškoty. Můžeme použít i mix těchto surovin. V mixéru si je rozmixujeme na jemný prášek, který pak vysypeme do mísy. K tomu přidáme jemný tvaroh a pomocí vidličky začneme všechno promíchávat. Když vytvoříme homogenní směs, přidáme k ní rozpuštěnou čokoládu (využijeme… Celý článek ›
Tvarohové koláčky
Publikováno 15.06.2018 v 14:53 v kategorii Bez masa, přečteno: 27x
Ingredience: 1/2 ks listové těsto, trocha hladké mouky, trocha másla, několik zelených lístků koriandru, 10 ks cherry rajčátka, 1 vejce, 100 g tvaroh, 1 lučina, špetka soli a pepře Postup:Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 0,5 cm. Formu na muffiny vytřeme trochou másla. Z rozváleného těsta vykrojíme sklenicí 12 koleček, natlačíme je prsty do jamek a propíchneme vidličkou. Koriandr nasekáme, rajčátka nakrájíme na dílky. Vejce smícháme s… Celý článek ›
Tvarohové miništóly
Publikováno 15.06.2018 v 14:52 v kategorii Moučníky, přečteno: 45x
Ingredience:50 g másla, 50 g cukru moučky, 1/2 lžičky pomerančové kůry, 100 g měkkého tvarohu, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžíce sekaných mandlí, 1 lžička skořice, 50 g rozinek, 50 g brusinek Na obalení: 50 g másla, podle potřeby cukr moučka Postup:Změklé máslo promícháme s cukrem. Přidáme pomerančovou kůru, tvaroh, mouku, prášek do pečiva, mandle, skořici, rozinky namočené v rumu a brusinky a vypracujeme těsto. Z těsta… Celý článek ›