Šunkovo-cibulové volské oko
Publikováno 15.06.2018 v 11:41 v kategorii Ostatní, přečteno: 30x
Ingredience: cibule 80 g, olej olivový 2 PL, šunka vepřová dušená 250 g, vejce slepičí 8 ks, sůl, paprika červená mletá Postup:Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a dáme na pánev s trochou horkého oleje. Chvíli opékáme. Přidáme nakrájenou šunku, necháme prohřát. Na šunku vyklepneme vajíčka s neporušeným žloutkem. Osolíme, zakryjeme a necháme vajíčka ztuhnout. Hotový pokrm posypeme mletou červenou paprikou. Pokrájíme, případně vykrajujeme kolečka… Celý článek ›
Taštičky s jablky a hermelínem
Publikováno 15.06.2018 v 11:41 v kategorii Bez masa, přečteno: 23x
Ingredience: Jablko, Hermelín, Listové těsto, Skořice, Vejce Postup: Troubu předehřejte na 190 °C. Jablka i sýr nakrájejte na plátky. Listové těsto nakrájejte na čtverečky a přidejte na něj nakrájená jablka a sýr. Taštičky můžete posypat skořicí a zabalit. Zabalené taštičky potřete rozšlehaným vejcem a vložte je do trouby. Při teplotě 190 °C pečte dozlatova. Celý článek ›
Tortellini s italskou klobáskou
Publikováno 15.06.2018 v 11:40 v kategorii Těstoviny, přečteno: 24x
Suroviny: olivový olej 1 lžíce, cibule, na kostičky 2 hrnky, italská salsiccia 450 g, česnek, prolisovaný 2–3 stroužky, kuřecí vývar 3/4 hrnku, krájená rajčata v plechovce 1 ks (400 g), smetana 1/2 hrnku, čerstvé tortellini (sýrové nebo se špenátem) 260 g, sůl, pepř, čerstvý baby špenát 2 hrnky Postup: Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibulku a restujte. Z klobásek vymačkejte mleté maso do pánve a vařečkou ho rozmělněte na menší kousky. Zvyšte plamen… Celý článek ›
Uzenářská směs
Publikováno 15.06.2018 v 11:38 v kategorii S uzeným, přečteno: 38x
Ingredience: 2 paprikové klobásy, 100 g měkkého salámu, 200 g uzeného masa, 1 velká cibule, 250 g sterilovaného zelí, podle potřeby kmín, 1 hrst petrželky, podle chuti sůl a pepř, špetka chilli Postup: Klobásy nakrájíme na kolečka, uzené maso a salám na kostičky a vše opečeme na teflonové pánvi spolu s nakrájenou cibulí a kmínem. K masu vmícháme zelí a najemno nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme a opepříme, popřípadě dochutíme chilli kořením a… Celý článek ›
Uzené maso v těstíčku
Publikováno 15.06.2018 v 11:31 v kategorii S uzeným, přečteno: 30x
Ingredience: 1 balení uzená rolka, 1 balení listové těsto, 1 ks vejce, 200 g žampióny, 2 ks cibule, 2 lžíce máslo, 0,5 lžičky kmín drcený Příprava: Uzené maso vložíme do studené vody, 5 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli nakrájenou na jemno, pak na plátky nakrájené žampiony, mírně osolíme, okmínujeme a po odpaření vody… Celý článek ›
Velikonoční bábovka
Publikováno 15.06.2018 v 11:31 v kategorii Ostatní, přečteno: 24x
Ingredience:1 veka, 1 hrnek mléko, 500 g uzené maso, 6 ks vejce, 6 stroužků česnek, 1 lžíce podravka, 1 svazek petrželka, pažitka nebo čerstvé kopřivy Postup:Veku nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, přidáme 3 celá vejce a 3 žloutky (z bílků vyšleháme sníh), uzené maso nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek, podravku a nasekané bylinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těstem naplníme vymazanou formu a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Celý článek ›
Zapečené housky
Publikováno 15.06.2018 v 11:30 v kategorii Z pečiva, přečteno: 36x
Ingredience:6 starších housek, 1 pomazánkové máslo, 1 malý rajčatový protlak, 3 lžíce kečupu, 300 g točeného salámu nebo junioru, 2 stroužky česneku, 3 lžíce majonézy, 150 g strouhaného eidamu, na vymazání olej Postup: Housky podélně rozpůlíme a namažeme pomazánkovým máslem. Protlak smícháme s kečupem a také natřeme na housky. Pak dáme směs salámu nakrájeného na kostičky, promíchaného s prolisovaným česnekem a majonézou. Housky dáme na plech… Celý článek ›
Zapečený houskový knedlík
Publikováno 15.06.2018 v 11:30 v kategorii Ostatní, přečteno: 27x
Ingredience: na vymazání máslo, 1/2 knedlík houskový, 100-150 g salám měkký, 1 paprika, 2 rajčata, 100–150 g sýr strouhaný, 200 ml mléko, 2 vejce Postup: Do máslem vymazaného pekáče dáme na plátky nakrájený houskový knedlík‚ na něj poklademe nakrájený salám‚ poté na kostičky nakrájenou papriku a rajčata‚ posypeme sýrem a zalijeme rozkvedlanými vejci s mlékem. Ke směsi můžeme přidat také koření (pepř‚ podravku… já používám koření na… Celý článek ›
Zapečený květák s kuřecím masem a nivou
Publikováno 15.06.2018 v 11:29 v kategorii Kuřecí, přečteno: 139x
Ingredience: 1 květák,2 špetky celého kmínu, 4 kuřecí prsa, 40 ml olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 1 lžička kurkumy, 1 svazek jarní cibulky, 100 g nivy, 2 vejce, 50 ml mléka Postup: Květák rozdělte na hlavičky. Omyjte je a vložte do hrnce s vodou. Přidejte kmín a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude květák na skus, tj. asi 8 minut. Poté slijte. Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky. Rozehřejte olej na pánvi, vložte maso, osolte,… Celý článek ›
Zapečený květák
Publikováno 15.06.2018 v 11:29 v kategorii Ostatní, přečteno: 22x
Ingredience: 1 květák, 1 cibule, 150 g šunkový salám, 150 g tvrdý sýr, 3 vejce, 180 g zakysaná smetana, 1 lžička muškátový oříšek, trocha soli a pepře, olivový olej podle potřeby Postup: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě doměkka. Pak ho slijeme, necháme vychladnout, pokrájíme na ještě menší kousky a dáme do větší mísy. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, salám nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji nakrájenou cibuli osmahneme. Do… Celý článek ›