Slaný koláč s pórkem
Publikováno 15.06.2018 v 10:31 v kategorii Bez masa, přečteno: 25x
Co potřebujeme: Ingredience na těsto: 280 g hladké mouky, 140 g studeného másla, špetka soli, 100 ml studené vody, mouka na pomoučení, máslo na vymazání formy Ingredience na náplň: 2 pórky, 1 cibule, 2 lžíce másla, 100 ml suchého bílého vína, 3 vejce, 1 balení Lučina 100 g, 150 ml smetany na vaření (12%), sůl a čerstvě mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 2 snítky tymiánu, 100 g mandlí (sekaných nebo plátků), 100 g strouhaného parmazánu Postup:… Celý článek ›
Slaný koláč se žampiony a nivou
Publikováno 15.06.2018 v 10:31 v kategorii Bez masa, přečteno: 31x
Suroviny:Těsto:130 g másla,160 g hladké mouky, 5 lžic vody, Špetka soli Náplň:150 g žampionů, 100 g nivy, 2 ks vejce, 4 ks jarní cibulka, 250 ml33 % smetany, Špetka pepře, Špetka soli Postup:Suroviny na těsto smícháme dohromady, zabalíme do folie a dáme odpočinout na 2 hodiny do lednice.Poté vyválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Na těsto poklademe pokrájené a očištěné žampiony, rozdrobenou nivu, pokrájenou jarní cibulku, posypeme pepřem… Celý článek ›
Smažená mrkev
Publikováno 15.06.2018 v 10:30 v kategorii Bez masa, přečteno: 17x
Ingredience: 2 velké mrkev, 1 vejce, trocha mouka, podle potřeby na obalování strouhanka, špetka sůl, na smažení tuk Postup: Mrkev oloupeme a povaříme ve slané vodě. Stačí krátce, neměla by se rozpadat. Necháme ji okapat a rozkrájíme ji na dílky vhodné k obalování a smažení. Mrkev obalujeme v mouce‚ vejci a strouhance. Osmažíme na tuku po všech stranách. Podáváme nejlépe s bramborem. Celý článek ›
Smažený hrášek
Publikováno 15.06.2018 v 10:30 v kategorii Bez masa, přečteno: 19x
Ingredience: Budete potřebovat dva šálky mraženého hrášku, jednu polévkovou lžíci panenského olivového oleje, stroužek utřeného česneku a necelou půlku čajové lžičky jemně mleté mořské soli. Následně předehřejte troubu na 180 °C, s pomocí papírových utěrek odstraňte z hrášku přebytečnou vodu a nachystejte si větší mísu. Teď už to bude naprostá „brnkačka“, a co nevidět můžete servírovat. Jaké jsou další kroky? Postup: Všechny malé… Celý článek ›
Smažený květák ve voňavém těstíčku
Publikováno 15.06.2018 v 10:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 24x
Ingredience: květák, voda, sůl, mléko 250 ml, vejce slepičí 2 ks, sůl 1 ČL, bazalka 2 PL, petrželová nať 1 PL, mouka hladká, paprika červená mletá 1 ČL, pepř bílý mletý ½ ČL, olej fritovací Postup: Květák rozebereme na růžičky a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme vařit. Část květákových růžiček bude ve vodě a část se uvaří nad vodou v páře. Na změknutí květáku můžeme použít i… Celý článek ›
Smetanová vejce se sýrem
Publikováno 15.06.2018 v 10:28 v kategorii Bez masa, přečteno: 26x
Ingredience: 4 vejce, dle chuti pepř, dle potřeby máslo, asi 4 lžíce smetana 30%, 50 g strouhaný eidam, 1 malá cibule, dle chuti sůl Postup: Na pánvičce rozpustíme máslo, a jakmile začne pěnit, přisypeme najemno nasekanou cibulku a osmahneme ji dozlatova. Pak do pánve rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a necháme lehce zatáhnout. Když jsou vejce pevná, skoro jako omeleta, tak je roztrháme a přilijeme k nim smetanu. Ještě teplá je servírujeme na talíř, zasypeme… Celý článek ›
Smetanový nákyp se žampiony
Publikováno 15.06.2018 v 10:27 v kategorii Bez masa, přečteno: 26x
Ingredience:400 g těstovin, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, 1 zakysaná smetana, podle potřeby sůl, 100 g žampionů, 2 rajčata, 50 g hrášku, 100 g strouhaného sýra Postup: Těstoviny uvaříme a slijeme. Rozpustíme máslo, poprášíme moukou a necháme zpěnit. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko, na závěr přidáme zakysanou smetanu. Osolíme a necháme chvíli povařit. Do zapékací misky vrstvíme nejprve těstoviny, potom pokrájené… Celý článek ›
Středovýchodní rýže se ztraceným vejcem
Publikováno 15.06.2018 v 10:26 v kategorii Bez masa, přečteno: 39x
Suroviny: olivový olej 2 lžíce, cibule, nakrájená na kolečka 2 ks, červená čočka 100 g, cukr krupice 1 lžička, balzamikový ocet 2 lžičky, rýže basmati nebo hnědá rýže 250 g, sůl, čerstvě namletý černý pepř, vejce 2 ks, nasekaná čerstvá petrželka Postup: Rozehřejte olej na velké pánvi a přidejte cibuli. Restujte na nízké teplotě 12–15 minut, dokud nezhnědne. Čočku dejte do hrnce se 300 ml studené vody, přiveďte do varu a napůl zakryté vařte… Celý článek ›
Sýrové kuličky
Publikováno 15.06.2018 v 10:25 v kategorii Bez masa, přečteno: 17x
Ingredience: 150 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 250 g tvarohu v kostce, trocha soli, drceného černého pepře a kmínu, hrst najemno nasekaných zelených natí (pažitka, petrželka), podle potřeby sladká nebo pálivá mletá paprika, podle potřeby najemno nasekané vlašské ořechy Postup: Sýr jemně nastrouháme do misky, přidáme kostku tvarohu, sůl, pepř a kmín podle chuti a dobře rozmícháme nebo prohněteme. Ze směsi vytvarujeme kuličky, část jich obalíme v… Celý článek ›
Tandoori květák
Publikováno 15.06.2018 v 10:24 v kategorii Bez masa, přečteno: 28x
Ingredience: jeden větší květák, malý kelímek hutného bílého jogurtu, dva stroužky česneku, kousek zázvoru, dvě cibule, dvě lžíce oleje, dvě lžíce rajčatového protlaku, sůl, chilli, tandoori masala a pepř. Postup: Květák jsem rozdělila na růžičky a povařila do poloměkka ve slané vodě. Potom jsem jej propláchla studenou vodou a nechala důkladně okapat. Mezitím jsem si v misce smíchala jogurt, drcený česnek a zázvor, sůl, chilli a tandoori masalu.… Celý článek ›