Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Říjen 2018

Krémová česnečka s vejcem

Publikováno 01.10.2018 v 14:31 v kategorii Polévky, přečteno: 29x

Ingredience: česnek 1 celá palice, střední cibule 1 ks, máslo 3 lžíce,mléko 400 ml smetana 200 ml, celá vejce 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, medvědí česnek dle chuti Příprava: Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji necháme zesklovatět. Přihodíme pokrájený česnek a krátce ho orestujeme. Přilijeme mléko a přibližně deset minut vaříme. Když česnek změkne, rozmixujeme základ tyčovým mixérem dohladka. Naředíme ho podle potřeby mlékem, ve kterém… Celý článek ›


Pórkovo-mrkvovo-petrželovo-kurkumová polévka s klíčky a sezamem

Publikováno 01.10.2018 v 14:31 v kategorii Polévky, přečteno: 30x

Ingredience: pórek 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, česnek 4 stroužky, kurkuma 1 lžička, smetana na vaření 1 kelímek, zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo dle potřeby Dozdobení: klíčky dle chuti sezam dle chuti, bylinky dle chuti Příprava:Plátek másla rozpustíme v hrnci a orestujeme na něm pórek, česnek, postrouhanou mrkev, petržel a lžičku kurkumy.Zalijeme vývarem a necháme probublat asi 20 minut. Pak vše rozmixujeme tyčovým… Celý článek ›


Pivní cibulačka

Publikováno 01.10.2018 v 14:16 v kategorii Polévky, přečteno: 41x

Suroviny:velké cibule 6 ks,máslo 100 g, česnek 2 stroužky, cukr krupice 1 lžička, rajčatový protlak 1 lžíce, škrobová moučka 1 lžíce, pivo 300 ml,hovězí vývar 750 ml,světlá bageta 1/2 ks,sýr typu camembert 120 g, sůl a čerstvě namletý pepř Postup:Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte cibuli a oloupaný prolisovaný česnek, vmíchejte cukr a nechte na středním stupni za stálého míchání karamelizovat. Trvá… Celý článek ›


Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Publikováno 01.10.2018 v 14:15 v kategorii Hovězí, přečteno: 62x

Suroviny:750 g hovězí kližky, sůl, 2 lžíce másla, 2 cibule, 100 g slaniny, 400 ml červeného vína, 250 ml vývaru na podlití, 2 bobkové listy, 1 lžička nového koření, 1 lžička drceného pepře, ½ lžičky drceného jalovce, pár snítek tymiánu, malý kousek citronové kůry, 50 g rajčatového protlaku, 2 plátky chleba na zahuštění, 2 lžíce švestkových povidel Postup:Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli… Celý článek ›