Články za měsíc Červen 2018
Majolková bublanina
Publikováno 19.06.2018 v 14:29 v kategorii Moučníky, přečteno: 235x
Ingredience:4 vejce, 8 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce majonézy, trocha citronové kůry, 12 lžic polohrubé mouky, 1/2 kypřicího prášku, 1 lžíce rumu, podle potřeby ovoce (čerstvé i kompotované) Postup:Do mísy vyklepneme celá vejce, přidáme cukry, 3 vrchovaté lžíce majonézy, trošku nastrouhané citronové kůry a rum pro navonění. Vše našleháme do hladké pěny. Poté postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme… Celý článek ›
Malinové řezy s bílou čokoládou
Publikováno 19.06.2018 v 14:29 v kategorii Řezy, přečteno: 25x
Suroviny: bílá čokoláda 300 g, máslo 250 g, cukr krupice 2 hrnky, vanilkový extrakt 1 lžička, prosátá hladká mouka 190 g, maliny 200 g, cukr moučka Postup:V rendlíku rozehřejte dohromady čokoládu, máslo a cukr a na mírném ohni míchejte, dokud se vše nerozpustí. Sundejte z ohně a nechte trochu vystydnout. Potom přidejte najednou vanilkový extrakt a vyšlehaná vejce. Do směsi vmíchejte mouku a maliny. Trochu vymažte a pečicím papírem vyložte pekáč 20 x 30 cm,… Celý článek ›
Malinove-clafouti
Publikováno 19.06.2018 v 14:28 v kategorii Moučníky, přečteno: 24x
Co potřebujeme: 300 g čerstvých malin, 1 balení Lučina 100 g, 150 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 1 čajová lžička vanilkového extraktu, 3 vejce, 80 ml mléka, moučkový cukr na posypání Postup: Troubu předehřejeme na 200°C. Do formy vsypeme maliny. V míse smícháme Lučinu, cukr, mouku a extrakt. Postupně̌ přidáváme vejce a mléko a pořádné̌ promícháme. Směs nalijeme na maliny a v troubě̌ pečeme asi 20 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a… Celý článek ›
Mandlové válečky
Publikováno 19.06.2018 v 14:26 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Ingredience: 200 g mletých mandlí, 125 g krupicového cukru, 2 malé vaječné bílky (cca 45 g), špetka soli, 1 ČL mandlového extraktu, 30 g meruňkového džemu, 15 - 20 g hladké mouky, plátky mandlí na obalení, cca 100 g Postup: Troubu předehřejeme na 160°C a 2 pečící plechy vyložíme pečícím papírem. Bílky ušleháme se solí skoro dotuha. Stěrkou jemně, ale dobře přimícháme mandle, cukr, hladkou mouku, extrakt a džem. Promícháme (bílky ztratí objem, což je… Celý článek ›
Margot řezy
Publikováno 19.06.2018 v 14:26 v kategorii Řezy, přečteno: 28x
Korpus: 440 ml polohrubá mouka, 220 ml cukr krupice, 110 ml olej, 220 ml vlažné mléko, 2 až 3 lžíce kakao, 1 ks prášek do pečiva, 3 ks vejce, 1 ks tyčinka Margot nebo jiná tyčinka podobné chuti Pařížská šlehačka: 1 ks šlehačka 33%, 100 g čokoláda Postup přípravy: Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačky společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové… Celý článek ›
Citronový dort s Mascarpone
Publikováno 19.06.2018 v 14:25 v kategorii Dorty, přečteno: 32x
Ingredience:Těsto: 100g sušenek bez náplně (například Bebe), 125g másla Krém: 4 žloutky, 4 lžíce cukru, 1 citronová esence, 2 citrony, 500g Mascarpone Postup: Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Těsto dáme do nevymazané formy, uhladíme do výšky asi 2,5 cm a pečeme v předehřáté troubě 10-12 min na 200 stupňů. Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a citronovou esencí vyšleháme do pěny, přimícháme mascarpone, zalijeme tím upečené těsto a… Celý článek ›
Mascarpone s jahodami
Publikováno 19.06.2018 v 11:42 v kategorii Moučníky, přečteno: 28x
Ingredience: 200 g mascarpone, 200 g zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučky, 3 lžíce kakaa, 2 vaničky jahod, 2 lžíce cukru krystalu, na dno 4 sklenic piškoty, 2 jahody na ozdobu, 4 snítky máty Postup: Mascarpone, smetanu a cukr moučku vyšleháme dohladka. Oddělíme si dvě poloviny a do jedné z nich přidáme kakao. Poté do kastrůlku pokrájíme jahody, přidáme cukr krystal, přilijeme trochu vody a povaříme, až vznikne jemný rozvar. Necháme vychladnout. Dno sklenic… Celý článek ›
Máslové karamelky
Publikováno 19.06.2018 v 11:42 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Ingredience: Salko 1 balení, Másla 115 g, Třtinový cukr 450 g, Mléko 150 ml Postup:Všechny ingredience vložte do hrnce a za stálého míchání rozpusťte nad mírným ohněm. Poté, co se směs přivede k varu, nechte ji ještě tak 10 - 15 minut probublat. Nezapomeňte ji občas promíchat, aby se vám nepřichytila ke dnu. Po 15 minutách naberte trošku směsi na lžíci a kápněte ji do sklenice se studenou vodou, pokud se vám utvoří kulička, směs je hotová. Sundejte hrnec z… Celý článek ›
Máslové sušenky Red velvet
Publikováno 19.06.2018 v 11:41 v kategorii Sušenky, přečteno: 43x
Seznam přísad: 2 hrnek cukr krupice, 2 hrnek hladká mouka, 2 lžička prášek do pečiva, 2 lžíce krémový sýr (např. Žervé Ranko), 3 lžíce hořké holandské kakao, 1/2 lžička sůl, 1 ks vejce, 4 lžíce máslo, 1 lžíce červené potravinářské barvivo, 6 lžíce moučkový cukr Postup přípravy: Nejdříve si v jedné míse smícháme všechny sypké části (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva, sůl). V druhé míse si vyšleháme změklé máslo se sýrem žervé a… Celý článek ›
Medová bábovka
Publikováno 19.06.2018 v 11:41 v kategorii Bábovky, přečteno: 23x
Ingredience: 100 g másla, 60 g moučkového cukru, 60 g medu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky citronové kůry, 200 ml smetany, 80 g mletých mandlí, 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva Postup:Do jedné misky dáme bílky s vanilkovým cukrem a ušleháme tuhý sníh. Do druhé misky dáme na kousky pokrájené změklé máslo, med, moučkový cukr, žloutky a ušleháme do pěny. Zašleháme do ní citronovou kůru a mandle. Pak střídavě vmícháme mouku smíchanou… Celý článek ›