Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou

Publikováno 28.06.2018 v 14:05 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 40x

Suroviny:1 kapr, 1/2 kg brambor, kmín. Česnekový nálev: 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, lžička vegety, pepř, mletá červená paprika. Jogurtová omáčka: 1 kelímek nízkotučného jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžička hořčice, 1 menší strouhaná sterilovaná okurka, 1 najemno nastrouhaná cibule, sůl, ocet, cukr Příprava:Naporcovaného kapra potřeme česnekovým nálevem a necháme asi hodinu odležet.Pak kapra vložíme do zapékací… Celý článek ›


Omáčka z Nivy

Publikováno 28.06.2018 v 14:04 v kategorii Omáčky, přečteno: 41x

Suroviny: 200g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku (prolisovat), čerstvá bazalka, pažitka a petrželka (nasekat), nastrouhaná Niva, sůl Na místo Nivy můžeme použít nastrouhaný eidam nebe hermelín Příprava:Všechny přísady postupně smícháme, dochutíme.Vychladlé podáváme ke grilovaným masům, rybám, pečeným bramborám nebo grilované zelenině. Celý článek ›


Losos na pomerančové šťávě

Publikováno 28.06.2018 v 14:04 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 50x

Suroviny: 2 hrubé filety z lososa, pomeranč, sůl, tymián Příprava:Lososa položíme na alobal, osolíme, přidáme trochu tymiánu, polijeme šťávou z poloviny pomeranče a dáme do předehřáté trouby.Vedle pečení přidáme druhou polovinu šťávy. Celý článek ›


Plněné řízky v alobalu

Publikováno 28.06.2018 v 14:03 v kategorii Vepřové, přečteno: 36x

Suroviny: 60 dkg vepřové kýty, 8 dkg šunky, 8 dkg tvrdého sýra, 4 dkg anglické slaniny, 1 štiplavá paprika - feferonky, 2 dkg česneku, sůl, pepř Příprava:Maso nařežeme na řízky, naklepeme a opepříme. Na každý řízek dáme plátek šunky, sýra a slaniny, přeložíme na polovinu a spojíme s párátky.Vrch potřeme rozetřeným česnekem a uložíme na vymazaný alobal a uložíme na suchý plech.Pečeme v troubě asi 40 minut.Můžeme přidat i na plátky… Celý článek ›


Hovězí guláš netradiční

Publikováno 28.06.2018 v 14:03 v kategorii Hovězí, přečteno: 32x

Suroviny:hovězí maso asi 60 dkg, 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 500 ml masového vývaru, 250 g cibule, 250 g mrkve, 500 g jablek, majoránka, citrónová šťáva, mletý pepř Příprava:Maso nakrájíme na kostičky a prudce opečeme na horkém oleji.Přimícháme med a rajský protlak, přidáme očištěný prolisovaný česnek, bobkový list a vývar a dusímeasi 2 hodiny.Potom osolíme a opepříme.Očištěnou… Celý článek ›


Bourgignon

Publikováno 28.06.2018 v 11:01 v kategorii Hovězí, přečteno: 32x

Suroviny:750 g hovězího (nebo jehněčího) masa, 3 velké cibule, 400 g mrkve, slanina, tymián, bobkový list, pepř, sůl, 1 l červeného vína Příprava:Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Vše naskládáme do misky (nejlépe do kameninového hrnce), střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve.Celé to zalijeme vínem (nešetříme!), Přidáme koření. Necháme den a noc odležet v chladu. Druhý den scedíme víno (nevylévejte!) A rozebereme jednotlivé… Celý článek ›


Krůtí špízy z manga

Publikováno 28.06.2018 v 10:28 v kategorii Krůtí, přečteno: 31x

Suroviny:750 g krůtích prsíček, 2 ks pórku, 1 mango (broskev), sůl, 2-3 lžíce oleje, 150 ml masového vývaru, 3 lžíce zakysané smetany, vinný ocet, kajenský pepř, pepř Příprava:Maso nakrájíme na kostky.Pórek nakrájíme na 3 cm kousky, taky mango. Maso mírně osolíme. Suroviny střídavě napichujeme na jehly a potřené olejem opečeme ze všech stran. Vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku vlijeme vývar a provaříme. Vmícháme kysanou smetanu, ocet, sůl, pepř a… Celý článek ›


Čína z čerstvého zelí

Publikováno 28.06.2018 v 10:27 v kategorii Kuřecí, přečteno: 30x

Suroviny: Kuřecí prsa (může být i sójové nebo vepřové), mražená zelenina, 1/4 čerstvého zelí, olej, cibule, česnek, sojová a vorčestrová omáčka, pepř, mletá paprika, sůl, majoránka, k tomu jakékoliv koření, rajčatový protlak nebo kapiová pomazánka Příprava:Nejprve si připravíme marinádu, kterou použijemena kterékoliv maso, jestli je to kuřecí nebo sójové. Sestává z oleje, sójové a vorčestrovej omáčky, pepře, mleté ​​papriky a majoránky… Celý článek ›


NETRADIČNÍ KRŮTÍ PRSA

Publikováno 28.06.2018 v 09:47 v kategorii Krůtí, přečteno: 33x

Suroviny: krůtí prsa, sojová omáčka, sůl, solamyl, cibule, paprika, pórek, pepř Příprava:Na kolečka nakrájíme papriku a pórek, krůtí prsa na nudličky. K masu přidáme sójovou omáčku (nešetřit), osolíme, přidáme solamyl, promícháme.Necháme odležet asi 30 minut. Maso orestujeme, vyjmeme z oleje, do výpeku dáme cibuli, pórek, papriku, podusíme 3-4 minuty, přidáme maso, odstavíme. Celý článek ›


Kuřecí játra s grapefruitem

Publikováno 28.06.2018 v 09:46 v kategorii Kuřecí, přečteno: 32x

Suroviny: 500 g kuřecích jater, 2 červené papriky, 2 grepy, tymián, olej, grilovací koření Příprava:Kuřecí jater omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, potřeme grilovacím kořením, posypeme tymiánem.Papriku nakrájíme na větší obdélníky, grep očistíme a rozdělíme na měsíčky.Na špejle napichujeme střídavě jater, papriku a grepy.Na rozehřátém oleji opečeme do křupava ze všech stran. Podáváme se salátem a opečeným pečivem. Celý článek ›