Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Obrácené řízky od Radky

Publikováno 15.06.2018 v 07:46 v kategorii Vepřové, přečteno: 21x

Budeš potřebovat maso anglickou slaninu, cibuli a masox nebo masox šťávu pod masa. Maso naklepeš, osolíš, pak obalíš ve strouhance (tu trochu vtlač), pak ve vajíčku a zprudka opeč. Narovnej do pekáčku a na usmažené maso pokládej cibuli a slaninu. Pak si v menším hrnci roztav ve vřelé vodě kostku šťávy nebo masoxu. Až se rozpustí, tak ji nalij na maso a dej do trouby péct na 200°C. Celý článek ›


Orlická specialita zvaná Rampušák

Publikováno 15.06.2018 v 07:45 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x

Seznam přísad: 4 plátek vepřová kotleta, 100 g vepřová játra, 100 g slanina, 100 g žampion, 100 g šunka, 1 ks cibule, 2 ks feferonka, sůl, Pepř, kečup, olej, jarní cibulka na ozdobu Postup přípravy: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra, slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Na ohni ponecháme do té doby, než je maso… Celý článek ›


Ořechovo-česnekové řízky

Publikováno 15.06.2018 v 07:44 v kategorii Vepřové, přečteno: 19x

Ingredience: 8 plátků vepřové kýty, 1 ks česnek, 1 lžíce Knorr Aromat, 6-7 dl mléka, 15 dkg strouhanky, 15 dkg ořechů, 10 dkg mouky, 3-4 ks vejce, Sůl, olej Příprava: Vepřovou kýtu jen lehce naklepeme. Česnek očistíme a prolisujeme ho do mléka. Přidáme ochucovadlo. Do mléka vložíme maso. Přikryjeme je fólií a na noc uložíme do lednice. Druhý den maso vyjmeme z marinády, papírovou utěrkou odsajeme vlhkost, osolíme a obalíme v mouce, vejci a pak ve strouhance… Celý článek ›


Ossobuco z vepřových kotletek

Publikováno 15.06.2018 v 07:35 v kategorii Vepřové, přečteno: 23x

Suroviny: vepřová kotleta s kostí 6 ks, mrkev 4 ks, řapíkatý celer 4 stonky, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, máslo 4 lžíce, sůl 1 špetka, černý pepř 1 špetka, mouka na poprášení masa, olivový olej 3 lžíce, bílé víno 1 dcl, velká masitá rajčata 1 kg, hladkolistá petržel 1 svazek, masový vývar + vývar do výpeku 1 1/2 dcl, tymián 1/2 lžičky, oregano 1/2 lžičky, bobkový list 2 ks gremolata: citron 2 ks, hladkolistá petržel 2 svazky, česnek 5… Celý článek ›


Pečená krkovice s máslovými brambory

Publikováno 15.06.2018 v 07:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x

Ingredience: 5 silnějších plátků libového masa vepřová krkovice Marináda: 1 dl olej, 1 ks chilli paprička, 1 lžíce citrónová šťáva, 1 lžička med, čerstvě mletý pepř, několik lístků šalvěj A ještě: 3 větší cibule, 3 stroužky česnek, sůl, olej Máslové brambory: 8 ks brambory, 60 g máslo, sůl Postup: Plátky krkovice naklepeme z obou stran paličkou. V uzavíratelné krabičce smícháme olej, med, citrónovou šťávu, posekanou chilli papričku,… Celý článek ›


Pečená krkovička s brusinkovou omáčkou

Publikováno 15.06.2018 v 07:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x

Ingredience: 500 g krkovičky, 1 ostravská klobása, 2 lžíce brusinkové zavařeniny, olej, plátek másla,sůl,pepř, ½ lžičky mletého nového koření,šťáva z půlky citronu, 1 cibule, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 150 ml smetany na šlehání Postup:Omytou krkovičku protkneme klobásou. Do kastrůlku dáme olej, máslo a necháme rozehřát. Na rozehřátý tuk dáme krkovičku a ze všech stran orestujeme, aby se zatáhla. Orestované maso přendáme na… Celý článek ›


Perkelt s čínským zelím

Publikováno 15.06.2018 v 07:33 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x

Ingredience: 1 cibule, 2 kapie, 1/2 čínské zelí, 500 g vepřové plece, olej, sůl a pepř, 1,5 lžičky papriky, 1 lžička rajského protlaku, 3 stroužky česneku, 1 lžíce solamylu Postup:Cibuli nasekáme na kostičky, česnek utřeme se solí, kapie nakrájíme na velikost sousta a tuhé části čínského zelí pokrájíme nahrubo. Kousky masa orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme papriku a chvíli opékáme. Vsypeme zeleninu, podlijeme a dusíme do… Celý článek ›


Pivní roštěnky

Publikováno 15.06.2018 v 07:32 v kategorii Vepřové, přečteno: 18x

Potřebujeme: roštěnky (dle počtu osob), česnek, pivo, pepř a sůl, vejce, cibule nakrájená na kolečka, hořčice, hladká mouka na zahuštění, vývar Postup: Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet. Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku). Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice.… Celý článek ›


Plátky Tokio s rýží

Publikováno 15.06.2018 v 07:32 v kategorii Vepřové, přečteno: 25x

Suroviny:4 ks kotlety, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, půl lžičky soli, 2 lžíce červeného vína, Špetka zázvoru, 4 lžíce oleje na smažení Postup: Kotlety naklepeme. Ingredience na marinádu smícháme a potřeme směsí kotlety, necháme aspoň půl hodiny odležet. Kotlety zprudka opečeme z obou stran, podlijeme, přiklopíme poklicí a dodusíme do měkka. Podáváme s rýží, kotletu ozdobíme zeleninou. Celý článek ›


Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

Publikováno 15.06.2018 v 07:29 v kategorii Vepřové, přečteno: 23x

Suroviny: vepřový bůček 600 g na marinádu: česnek 2 stroužky, olivový olej 1 lžíce, kmín 1 špetka, sůl a čerstvě namletý pepř 1 špetka na potírání: hustá tmavá domácí marmeláda 1 lžíce, bílé víno 50 ml Postup: Připravte si marinádu. V misce smíchejte utřený česnek, olivový olej, kmín, sůl a pepř. Bůček vložte do pekáče, pokrájejte kůži a do zářezů a na maso vetřete připravenou směs. Přikryjte fólií a na hodinu uložte do lednice.… Celý článek ›