Články za měsíc Červen 2018
Vepřová játra Koliba
Publikováno 15.06.2018 v 07:22 v kategorii Vepřové, přečteno: 23x
Ingredience: 600 g vepřová játra, špetka pepře, trocha oleje, 200 g vepřová šunka, 2 ks zelená paprika, 2 středně velké cibule, trocha soli, šlehačka podle chuti Postup: Vepřová játra odblaníme, nakrájíme je na nudličky a zprudka orestujeme (nesolíme, jen opepříme). Šunku a papriky nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka a vše orestujeme na oleji, osolíme a opepříme. Hotovou směs dáme na talíř na orestovaná játra, která jsme trochu osolili. Ozdobíme… Celý článek ›
Vepřová játra se slaninou a cibulkou
Publikováno 15.06.2018 v 07:21 v kategorii Vepřové, přečteno: 25x
Ingredience: 750 g vepřových jater, 120 g anglické slaniny v celku, 2 cibule, rostlinný olej, 3 lžíce worcesterské omáčky, sůl, pepř černý mletý Postup:Játra důkladně odblaňte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli rozkrájejte buď nahrubo, nebo na čtvrtkolečka.V hluboké pánvi rozehřejte olej a lehce na něm zpěňte cibuli se slaninou. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájená játra a zprudka restujte dohněda. Hotová… Celý článek ›
Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí
Publikováno 15.06.2018 v 07:19 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x
Suroviny: vepřová játra 300 g, jablko 2 ks, cibule 2 ks, slanina cca 50 g, černé pivo 100 ml, šalvěj 8 lístků, olej + kousek másla, sůl, pepř Postup: Nejprve zprudka opečte játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjměte a zabalte do alobalu. Na pánev dejte orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolte, opepřete a ke konci restování vhoďte nakrájená jablíčka na nudličky. Promíchejte, zvyšte teplotu a zalijte pivem, Nechte z… Celý článek ›
Vepřová kýta plněná houbami
Publikováno 15.06.2018 v 07:19 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x
Ingredience:200 g lesních hub nebo žampionů, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, podle potřeby sádlo, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky čerstvého rozmarýnu, podle potřeby sůl a pepř, 3 lžíce strouhanky, 600 g vepřové kýty, 300 ml vývaru Postup: Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a utřeme. Cibuli a slaninu osmažíme na sádle, přidáme… Celý článek ›
Vepřová pečeně na cibuli a smetaně
Publikováno 15.06.2018 v 07:18 v kategorii Vepřové, přečteno: 31x
Ingredience: 400 g vepřové plece, 1 větší cibule, 300 ml smetany na šlehání,Sůl, kmín, 1 lžíce dijonské hořčice Postup: Maso omyjeme a osušíme Do menší zapékací misky nebo kastrůlku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, hořčici a promícháme. Na ni položíme osolené, okmínované maso a zalijeme 250 ml smetany. Zbytek si ponecháme na dokončení. Přikryjeme a dáme do vyhřátí trouby péct dozlatova. Po upečení zamícháme zbytek smetany a dochutíme podle… Celý článek ›
Vepřová pečínka na medu
Publikováno 15.06.2018 v 07:17 v kategorii Vepřové, přečteno: 27x
Ingredience: 200 ml černého piva, 100 ml medu, 100 g třtinového cukru, 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti, sůl a pepř, 100 ml vody, 1 velká bulva celeru, na smažení řepkový olej, sůl Postup:Pivo promícháme s medem, třtinovým cukrem, vše přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme nahrubo namletým pepřem. Pečeni vložíme do pekáčku, podlijeme 2 lžícemi vody a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Pak… Celý článek ›
Vepřová plec s jablky na špeku
Publikováno 15.06.2018 v 07:16 v kategorii Vepřové, přečteno: 31x
Ingredience: 500 g vepřové plece bez kosti, podle potřeby olej, trocha soli, pepře a kmínu, 1/2 lžičky karí, 100 g špeku, 1 cibule, 2 jablka, podle chuti sójová omáčka Postup: Maso nakrájíme na stejně velké kostky. V míse je smícháme s 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, karí kořením, kmínem. Směs promícháme a necháme 30 minut odležet. Špek nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibulku a špek, přidáme maso a… Celý článek ›
Vepřová terina
Publikováno 15.06.2018 v 07:16 v kategorii Vepřové, přečteno: 27x
Ingredience: svazek pažitky a petrželky, pár lístků šalvěje, několik sušených meruněk, 900 g mletého vepřového masa, 1/2 lžičky mletého nového koření, 10 kuliček jalovce, 50 ml koňaku, 200 g uzeného masa, 1 lžíce másla, 2 másla, 3 stroužky česneku, 200 g slaniny nakrájené na plátky, sůl Postup: Bylinky omyjeme a nasekáme je nadrobno. Několik lístků šalvěje si ponecháme na ozdobu. Sušené meruňky nakrájíme na kousky. Maso přemístíme do mísy,… Celý článek ›
Vepřové kari s ananasem
Publikováno 15.06.2018 v 07:15 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Suroviny: libové vepřové maso 1 kg, hladká mouka 3 lžíce, sůl 1 lžička, slunečnicový olej 2 lžíce, cibule 1 ks, kari koření 1 lžíce, mletá paprika 1 lžíce, kuřecí vývar 300 ml, červená chilli paprička 1 ks, mangové chutney 1 lžíce, worcesterová omáčka 1 lžička, ananasové kousky v sirupu nebo šťávě 400 g, bobkový list 2 ks Při podávání: jasmínová rýže, bílý jogurt, koriandrové lístky Postup: Nakrájené maso nasypte do mouky smíchané se… Celý článek ›
Vepřové kostky na pórku a mrkvi
Publikováno 15.06.2018 v 07:14 v kategorii Vepřové, přečteno: 35x
SUROVINY: 500g vepř. plecka (jiné jsem v mražáku nenašla), 500g mrkve, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 celý pórek, sůl, kmín, Podravka, troška oleje POSTUP: Tyhle recepty v pekáči v troubě prostě miluju. Fakt si toho člověk nemusí skoro všimnout…jen občas zamíchat a podlít. Já u toho dnes stihla poklidit, uspat prcka po obědě a ještě venku ostříhat moji růžovou vrbu do koule. Pak jen brambory a je hotovo. Maso pokrájíme na kostky. Polijeme trochou oleje a… Celý článek ›