Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Červen 2018

Vepřové roštěnky

Publikováno 12.06.2018 v 14:35 v kategorii Vepřové, přečteno: 45x

SUROVINY: 500g vepřové kýty (neměla jsem hovězí), 2 cibule, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, olej, sůl, maggi, pepř, jíšky Knorr POSTUP: Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo. Maso naklepeme, oslíme a opepříme. Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (el. sporák na č.6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek. Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou… Celý článek ›


Vepřové s ananasem

Publikováno 12.06.2018 v 14:35 v kategorii Vepřové, přečteno: 25x

Ingredience: 500 g vepřové maso, olej podle potřeby, sůl podle chuti, trocha pepře, 1 zelená paprika, 1 rajský protlak, 1 ananasový kompot, trocha solamylu Postup: Na kostičky nakrájené maso opečeme na trošce oleje dorůžova. Teprve potom osolíme a opepříme. Promícháme a přidáme pokrájenou papriku s rajským protlakem. Trochu podlijeme a dusíme doměkka. Když je maso měkké‚ přidáme kostičky ananasu a o chvíli později přilijeme také šťávu z kompotu‚ ve… Celý článek ›


Vepřové s jablky, medem a hořčicí

Publikováno 12.06.2018 v 14:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 30x

Suroviny: máslo 30 g, med 75 ml, hořčičná semínka 15 g, pár snítek čerstvého tymiánu, nastrouhaná kůra z 1 citronu, ocet z jablečného cideru 30 ml, vepřové filety 4 ks, sůl, čerstvě namletý černý pepř, jablka 2 ks Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánev dejte máslo, med, hořčici, tymián a citronovou kůru a vše nechte na střední teplotě rozpustit. Přiveďte do varu, přidejte ocet a pár minut vařte, dokud směs nezačne lehce houstnout.… Celý článek ›


Vepřové sweet and sour

Publikováno 12.06.2018 v 14:33 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x

Suroviny: vepřová pečeně bez kosti 600 g, bramborový škrob, vejce, sójová omáčka, rostlinný olej, mrkev, cibule, česnek 2 stroužky, třtinový cukr 1 lžíce, rajčatový protlak, červený vinný ocet, červená a žlutá paprika, kolečko ananasu, sůl, pepř, petrželka Postup:Vepřové maso nakrájejte na větší kusy a naložte do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijte větší množství oleje a nechte rozehřát. Mezitím… Celý článek ›


Vepřový jazyk ve smetanové omáčce

Publikováno 12.06.2018 v 14:33 v kategorii Vepřové, přečteno: 32x

Ingredience: vepřový jazyk 800 g, sůl 1 ČL, bobkový list 3 ks, sůl ½ ČL, paprika červená mletá 1 ČL, pepř černý mletý ½ ČL mléko 3 dl • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 ml • mouka hladká 1 PL Postup: Vepřové jazyky omyjeme a dáme vařit do osolené vody na cca 1 hodinu. Vaříme pod pokličkou, rychleji jsou uvařené v papiňáku, kde je stačí vařit asi 30 minut. Po uvaření jazyky vyjmeme z vody, necháme je trochu vychladnout, ne úplně, ale tak abychom je… Celý článek ›


Vepřový kotlík s fazolemi

Publikováno 12.06.2018 v 14:07 v kategorii Vepřové, přečteno: 60x

Suroviny: vepřové kotlety 400 g, anglická slanina 150 g, řepkový olej 2 lžíce, větší cibule 1 ks, česnek 2-3 stroužky, sůl, čerstvě namletý pepř, větší mrkev 2-3 ks, bobkový list 2 ks, bílé fazole v rajčatové omáčce 1 konzerva (400 g) Postup: Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a slaninu. Přidejte maso, osolte, opepřete a orestujte dohněda. Potom vmíchejte na kolečka nakrájenou mrkev, bobkové… Celý článek ›


Vepřový závitek s bazalkou

Publikováno 12.06.2018 v 14:07 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x

Ingredience:2 větší vepřové plátky, 100 g anglické slaniny, sůl, pepř, pár lístků bazalky, 1 větší cibule, 100 g žampionů, 1,5 lžíce sojové máčky, 1,5 lžíce rybí omáčky, olejPostup: Omyté a osušené plátky masa naklepeme. Zlehka osolíme, opepříme, poklademe plátky anglické slaniny a lístky bazalky. Zavineme a párátky pořádně upevníme. Na olej dáme na osminky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájené žampiony, přidáme sojovou a rybí omáčku,… Celý článek ›


Vylepšené řízky

Publikováno 12.06.2018 v 14:05 v kategorii Vepřové, přečteno: 21x

Ingredience:9 plátků vepřových řízků, strouhanku, olej Na marinádu:1 kelímek zakysané smetany,1 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíci vegety, 1-2 stroužky česneku utřeného, sýr eidam, mletý pepř, kari koření Postup:V misce si připravíme marinádu: vyšleháme vejce, přidáme kysanou smetanu, sůl, kari koření, prolisovaný česnek, solamyl a vše spolu dobře vymícháme. Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na menší řízky a namočíme do připravené marinády.… Celý článek ›


Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí

Publikováno 12.06.2018 v 14:02 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x

Suroviny: vepřové kotlety s kostí nebo bez 4 ks, smetana 1 ks, dijonská hořčice 2 vrchovaté lžíce, cibule 1–2 ks (podle velikosti), čerstvý tymián, otrhané lístečky 1 lžíce, mletý pepř, sůl, olej Postup: Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku a na pánev vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran… Celý článek ›


Žebírka s omáčkou barbecue

Publikováno 12.06.2018 v 14:01 v kategorii Vepřové, přečteno: 27x

Suroviny: 1 kg žebírek vepřových nebo jehněčích Marináda: 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce směsi Žebírka s medem Omáčka barbecue: Chilli mleté, 0.5 lžičky koření Zázvor mletý, 100 ml medu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 30 ml kečupu, 2 lžíce worcestrové omáčky Způsob přípravy: Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu. Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v… Celý článek ›