Články za měsíc Červen 2018
Rizoto z mořských plodů
Publikováno 12.06.2018 v 13:26 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Ingredience: 300 g mořské plody (směs), 1 lžíce máslo, 2 stroužek česnek, sůl, 300 g rýže, 200 ml voda, 1 lžíce olej, 1 cibule, 50 g zázvor (čerstvý), 1/2 balení zelenina (mražená směs), kari, mletý pepř Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji zesklovatíme. Na tento základ nasypeme propláchnutou rýži a zmrazenou zeleninovou směs. Osolíme, přidáme kari koření a oloupaný nadrobno nasekaný zázvor, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 25… Celý článek ›
Rybí filé na kari
Publikováno 12.06.2018 v 13:25 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 30x
Ingredience:750 g rybího filé, 2–3 lžíce kari koření, kousek másla, 2 stroužky česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 200 g smetany 33%, podle chuti sůl Postup: Filé nakrájíme na kostky. Dáme je do mísy, přidáme karí a dobře promícháme, ryba by měla být kořením obalená. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které necháme na másle provonět. Pak přidáme rybu a smažíme. Mícháme opatrně, aby se ryba… Celý článek ›
Rybí filé pečené v jogurtu
Publikováno 12.06.2018 v 13:24 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x
Suroviny: olej 1 lžíce, máslo 1 lžíce, máslo na vymazání misky 1 lžíce, mražené rybí filé (z tresky nebo mořské štiky) 4 porce, rajský protlak 4 lžíce, vývar 150 ml, čerstvý nasekaný kopr 1 hrst, kopr na ozdobu 1 snítka, bílý jogurt 200 ml, strouhaný tvrdý sýr (gouda nebo eidam) 50 g, citron 1 ks, čerstvě mletý pepř, sůl Postup: Troubu rozpalte na 180 °C. Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé, po obou stranách je… Celý článek ›
Selský kapr v papilotě
Publikováno 12.06.2018 v 13:23 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 27x
Ingredience: 600 g kapra, 300 g vařených brambor, 4 stroužky česneku, 100 g slaniny, podle potřeby sůl, trocha drceného kmínu Postup:Porce kapra připravujeme jednotlivě zabalené v alobalu. Alobal použijeme raději dvojitě, aby se nám balíčky neroztrhly. Střed alobalu vymažeme olejem nebo sádlem, na něj rozložíme na plátky pokrájené uvařené brambory, posypeme směsí jemně nakrájené cibule, česneku a slaniny se solí a kmínem. Nahoru dáme osolené a okmínované… Celý článek ›
Smažený kapr s jogurtem a mandlemi
Publikováno 12.06.2018 v 13:19 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x
Seznam přísad: 1 ks očištěný kapr, Sůl, drcený kmín, 1 kelímek smetanový jogurt, hladká mouka, 2 ks vejce, Strouhanka, olej na smažení, 50 g máslo, 150 g mandlové plátky, zelená petrželka na ozdobu Postup přípravy: Očištěné podkovy z kapra osolíme, okmínujeme a potřeme bílým jogurtem. Poté vložíme na hodinu do ledničky. Po vyndání je (i s jogurtovou košilkou) obalíme v klasickém trojobalu – hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na hlubší… Celý článek ›
„Lepkavá“ kuřecí stehna
Publikováno 12.06.2018 v 13:14 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Suroviny: červené chilli papričky 3 ks, čerstvý zázvor 2 cm, voda 500 ml, sójová omáčka 170 ml, bílý vinný ocet 125 ml, cukr 170 g, kuřecí stehna 1 500 g, rajčatový protlak s chilli 25 ml Postup: Na pánev rozpálenou na vysokou teplotu dejte chilli papričky, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, ocet a cukr a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Potom stáhněte teplotu a nechte asi 20 minut pobublávat. Vmíchejte rajčatový protlak s chilli, vše nechte… Celý článek ›
Berlínská játra
Publikováno 12.06.2018 v 13:13 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Ingredience: 300 g vepřových jater, 1 jablko, 1 malá cibule, podle chuti sůl a pepř, 2 lžíce oleje, 100 ml bílého vína, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky Postup: Játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Jablko nakrájíme na plátky a odstraníme jádřince. V pánvi na oleji játra prudce z obou stran opečeme, pak zmírníme teplotu a játra pomalu po obou stranách dopékáme. Poté je vyjmeme, osolíme a necháme v teple. V pánvi orestujeme plátky cibule… Celý článek ›
Beskydská játra
Publikováno 12.06.2018 v 13:13 v kategorii Kuřecí, přečteno: 31x
Ingredience: 3 lžíce olej, 500 g játra kuřecí, 2–3 cibule, 100 g slanina anglická, špetka sůl, špetka pepř, špetka koření grilovací, dle chuti protlak rajčatový, 4–5 vejce Postup: Na kousky nakrájená játra osmahneme na oleji. Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme. Obojí můžeme také předem osmahnout. Orestovaná játra s cibulí a slaninou vložíme do pečicí mísy s trochou oleje. Okořeníme, přidáme rajčatový protlak. Promícháme a nahoru rozklepneme vejce.… Celý článek ›
Bleskový recept na kuřecí játra se zeleninou
Publikováno 12.06.2018 v 13:12 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Ingredience: 500 g kuřecích jater, 1 balíček mražené zeleniny Čínská směs, 1 pomazánkové máslo, 1 cibule, olej na pánev, 1 kostka masoxu, půl lžíce hladké mouky Postup přípravy: Na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli, nakrájenou na kostičky. Kuřecí játra rozkrájíme na půlky, pokud budete jíst hůlkami tak na třetiny a zprudka orestujeme. Játra se tak pěkně zatáhnou a můžeme k nim přidat zeleninu tzv. čínskou směs. Restujeme bez… Celý článek ›
Cikánské řízečky
Publikováno 12.06.2018 v 13:12 v kategorii Kuřecí, přečteno: 40x
Ingredience: 400 g brambory, 2 ks malá cibule, 1 lžička kari, 300 g kuřecí řízky, 1/3 kostky máslo na kaši, 1/3 hrnku mléko na kaši, každá po 1 lžičce mletá paprika pálivá + sladká, olej, pepř, 2 lžičky sójová omáčka, 5 lžic solamyl, 3 - 4 ks vejce, 2 lžičky worcestrová omáčka Postup: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na proužky a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Osolíme, opepříme, okořeníme zbylým kořením, zamícháme a necháme 30… Celý článek ›