Články za měsíc Červenec 2018
Kuře na víně
Publikováno 02.07.2018 v 08:33 v kategorii Kuřecí, přečteno: 34x
Suroviny: 2 kuřecí stehna, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 6 švestek, 200 ml bílého vína, 1 citron, 2 lžíce medu, směs koření (skořice, mleté nové koření, bobkový list, tymián), 1 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme, potřeme je česnekem utřeným se solí, posypeme mletým pepřem a skořicí. Na dno pekáče rozložíme nakrájenou šalotku a kuřecí stehna. V bílém víně rozmícháme med, sůl, trochu nastrouhané… Celý článek ›
Tuňáková pomazánka s avokádem
Publikováno 02.07.2018 v 07:35 v kategorii Pomazánky, přečteno: 34x
Suroviny: 200 g tuňáka ve vlastní šťávě, 2 zralá avokáda, 1 červená paprika, 2 šalotky, 1 citron, sůl a čerstvě drcený pepřPostup: Avokáda rozpůlíme, vyndáme pecku a lžičkou vybereme dužinu. V misce ji lehce rozmačkáme vidličkou a zakápneme ji citronovou šťávou. Maso tuňáka necháme lehce vykapat, pak kousky přidáme k avokádu a nakonec do směsi vmícháme nadrobno pokrájenou papriku a šalotku. Podle chuti osolíme a opepříme a lehce promícháme. Celý článek ›
Zeleninová směs v alobalu
Publikováno 02.07.2018 v 07:20 v kategorii Vepřové, přečteno: 38x
Suroviny: 400 g vepřové plece, 1 cibule, 1 klobáska, 3 stroužky česneku, 2 brambory, 2 rajčata, 1 červená paprika, 2 bílé papriky, worcester, 200 g balkánského sýra, olej, sůl a pepř Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, ve velké pánvi je orestujeme na rozpáleném oleji s cibulí, pak směs osolíme, opepříme a krátce podusíme. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. K podušenému masu přidáme kolečka klobásy, zeleninu a drcený česnek, vše… Celý článek ›
Německá bramborová polévka
Publikováno 01.07.2018 v 16:00 v kategorii Polévky, přečteno: 120x
Suroviny:600 g brambory,1 ks cibule,1 ks pórek, 2 ks mrkev, 2 pl máslo, 3/4 litr vývar zeleninový, Trošku sůl, 200 g smetana, 200 g sýr měkký, Trošku pepř černý mletý Postup:Očištěné brambory, cibuli, mrkev a pórek nakrájíme na menší kousky. Máslo zahřejeme, osmažíme cibuli a po chvíli i ostatní zeleninu a brambory. Přidáme zeleninový vývar, sůl a pepř. Vaříme asi 15 min. Přidáme smetanu a sýr. Necháme sevřít a následně rozmixujeme. Před… Celý článek ›
Rozmarýnové brambory se žampiony a slaninou
Publikováno 01.07.2018 v 07:00 v kategorii Brambory, přečteno: 36x
Ingredience:8 ks menší brambor,150 g čerstvé žampiony, 200 g oravská slanina,200 g sýr Eidam, 250 ml 33% smetana, 1 ks menší cibule, rostlinný olej, sůl, pepř, rozmarýnPostup:Brambory oloupeme a vcelku povaříme v osolené vodě cca 15 minut. Scedíme a odložíme bokem.Troubu rozehřejeme na 180 ° C. Žampiony a cibulku očistíme a nakrájíme. Nastrouháme Eidam a nakrájíme slaninu. Na pánvi necháme opražit slaninu a podle potřeby přidáme trochu oleje. Přisypeme… Celý článek ›