Články za měsíc Září 2018
Kořeněné kuličky z jehněčího masa
Publikováno 10.09.2018 v 09:23 v kategorii Jehněčí, přečteno: 34x
Ingredience:600 g mletého jehněčího masa, 1 ks vejce, 0.5 hrnku strouhanky, 0.5 lžičky chilli vloček, 4 špetky soli, 0.5 lžičky mletého kmínu, 2 špetky mletého koriandru, 3 lžíce rozinek, 120 ml mléka Na omáčku: 1 ks chilli papričky bez semínek, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks šalotky, 400 g konzervovaných, krájených rajčat, 0.5 lžičky koření pěti vůní, 2 stroužky česneku, 2 špetky soliNa posypání 1 hrnek petrželky Postup:Mleté jehněčí maso, mléko,… Celý článek ›
Pečené kuře s nádivkou pod kůží
Publikováno 10.09.2018 v 07:38 v kategorii Kuřecí, přečteno: 40x
Ingredience:Na kuře:1 kuře,80 g špeku, 200 ml drůbežího vývaru,1 lžička soli, 1 špetka pepřeNa nádivku: 2 staré rohlíky, 150 ml drůbežího vývaru, 1 vejce, 1 cibule, 1 lžíce hladkolisté petržele, 1 lžička soli, 1 špetka pepřePostup: Rohlíky z předchozího dne nakrájejte na kostičky a zvlhčete vlažným vývarem. Nechte chvíli odstát a přebytečnou tekutinu mírně vymačkejte. Menší cibuli nakrájejte na kostičky, petrželku nasekejte najemno a přidejte k… Celý článek ›
Bramborovo-cuketový nákyp s mletým masem
Publikováno 10.09.2018 v 07:37 v kategorii Mleté maso, přečteno: 87x
Ingredience:1 cuketa, 4 brambory,200 g mletého hovězího masa,2 vejce, 180 g zakysané smetany, 1 cibule,1 stroužek česneku, 60 g strouhaného eidamu,sůl, pepř, provensálské koření, olivový olejPostup:Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte, cukety také oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka a vše osolte, smíchejte a nechte asi 15 minut odpočinout. Pak ze směsi vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Cibuli nakrájejte najemno a smíchejte s mletým masem,… Celý článek ›
Cibulačka s pancettou
Publikováno 10.09.2018 v 07:06 v kategorii Polévky, přečteno: 18x
Ingredience:120 g pancetty či anglické slaniny,2 lžíce olivového oleje a lžíci másla, 750 g cibule, 1 lžíce třtinového cukru, 1 litr zeleninového vývaru,sůl a pepř,oregano, 1 vejce, chlebové krutony a oregano Postup: 120 g pancetty či anglické slaniny nahrubo nakrájejte a zahřívejte v hrnci. Po chvíli přidejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla a osmahněte 750 g cibule, na kolečka, lžíci třtinového cukru a opékejte. Za občasného míchání duste 20… Celý článek ›
Brambory Louisiane
Publikováno 10.09.2018 v 07:05 v kategorii Brambory, přečteno: 2058x
Ingredience: Brambory malé 1,5 kg, Česnek 4 stroužky, Sýr s modrou plísní 350 g, Majonéza 200 g, Jarní cibulka 4 ks, Sůl, pepř dle chuti Postup: Brambory omyjeme a osušíme. Dáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C doměkka. Doba pečení je 40 minut, dle výkonu vaší trouby. Po upečení brambory vychladíme. Po vychlazené podélně rozpůlíme. Brambory mírně osolíme, opepříme a opatrně zamícháme. Majonézu dáme do misky, přidáme nahrubo… Celý článek ›
Boloňská směs zapečená v cuketě
Publikováno 10.09.2018 v 07:05 v kategorii Cuketa, přečteno: 28x
Ingredience: Boloňská směs:350 g hovězí maso (mleté),200 g rajčata (zavařené), Cibule, olej (olivový),2 stroužky česnek, sůl, pepř, snítek bazalka Ostatní: cuketa, sůl Postup:Na pánvi na oleji osmahneme do zlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme a dusíme asi 15 minut. Poté přidáme rajčata a ještě chvíli podusíme. Nakonec přidáme česnek a nakrájenou bazalku. Cuketu oloupeme, rozkrojíme na půl, vydlabeme a naplníme směsí.… Celý článek ›
Bažant na sektu se smetanovou omáčkou
Publikováno 10.09.2018 v 07:04 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x
Ingredience: 1 bažant,sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce dijonské hořčice,1 snítka šalvěje + na ozdobení,2 stroužky česneku,2 lžíce másla, 4 šalotky (nadrobno), 1 malá mrkev (na kostičky ), 1/2 řapíku celeru (na kostičky), 200 ml suchého sektu,200 ml smetany ke šlehání, 33%, 2 lžičky hladké mouky Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Bažanta osolte a opepřete, vně i uvnitř. Zvenku ho potřete hořčicí a dovnitř vložte… Celý článek ›
Arašídová polévka
Publikováno 10.09.2018 v 07:03 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Ingredience: Arašídové máslo 400 g, Olivový olej 50 ml, Cibule 1 ks, Zázvor 50 g, Chilli papričky 10 g, Smetana 200 ml, Kuřecí vývar 1,5 l, Arašídy 50 g, Mangold 150 g, Mouka 100 g, Citrón 1 ks, Sůl, pepř dle chuti Postup:Na olivovém oleji orestujeme cibuli do sklovata, přidáme nakrájený zázvor a arašídové máslo které v základu rozpustíme.Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a necháme zavařit.Dle chuti osolíme, opepříme a… Celý článek ›