Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za rok 2018

Kapr v kořeněném těstíčku

Publikováno 12.06.2018 v 13:41 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Suroviny: 4 lžíce Ryby, 50 ml bílého vína, 1 citrón, 1 vejce, Olej, 4 lžíce hladké mouky, 4 kapří filety Způsob přípravy: Citronovou šťávu smícháme se dvěma lžícemi kořenící směsi na Ryby. Filety očistíme a potřeme marinádou. Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenící směsi. Připravíme hustější těstíčko, ve kterém rybu obalíme. Obalené filety smažíme pozvolna na rozpálené oleji. Kapra můžeme… Celý článek ›


Kapří kousky ve vinném těstíčku

Publikováno 12.06.2018 v 13:40 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Ingredience: 400 g kapra (vykostěného), podle chuti sůl a čerstvě namletý pepř, 100 g hladké mouky + trocha na obalení, 1 vejce, 150 ml bílého vína, 1 lžíce rozpuštěného vychladlého másla, na smažení olej Postup: Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky velké asi 5 x 4 cm. Dobře je osušíme, osolíme, opepříme. Necháme přibližně hodinu odležet v chladu. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli… Celý článek ›


Koláč s krabími tyčinkami

Publikováno 12.06.2018 v 13:40 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 24x

Ingredience:200 g listové těsto, 150 g gouda, 300 g zakysaná smetana, podle chuti sůl, trocha pepře, 130 g kukuřice, 150 g krabí tyčinky Postup:Listové těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Zvedneme okraje. Nastrouháme goudu, promícháme ji se zakysanou smetanou, podle chuti osolíme a opepříme. Vzniklou směsí potřeme listové těsto. Nakonec koláč ozdobíme kukuřicí a krabími tyčinkami nakrájenými na špalíky. V troubě předehřáté na 160 °C… Celý článek ›


Krevety saganaki

Publikováno 12.06.2018 v 13:39 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 23x

Suroviny:20 velkých krevet, 2 lžíce rajského protlaku, 200 g balkánského sýra, 2 rajčata, Paprika, 1 cibule, česnek (5 – 6 stroužků), 1 lžíce cukru, petržel, sůl, pepř Postup:Do hlubší pánve si dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a nakrájená rajčata, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr a mletou papriku. Pak přidáme větší oloupané krevety a jako poslední kostky sýra. Povaříme a podáváme s petrželkou a bagetkou. Celý článek ›


Letní kapr

Publikováno 12.06.2018 v 13:38 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 20x

Potřebuje: citrónová šťáva, hladká mouka, mletá sladká paprika, máslo, cibule, bobkový list, nové koření, tymián Postup:Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme mírně citrónovou šťávou a obalíme je v mouce smíchanou s mletou paprikou. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme kapra, přidáme bobkový list, nové koření, tymián. Poklademe kousky másla, posypeme nakrájenou cibulí a pečeme v troubě asi 20 minut. Celý článek ›


Losos na asijský způsob

Publikováno 12.06.2018 v 13:38 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x

Ingredience: 1 cm čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1/2 čerstvé červené chilli papričky, 1 lžička sójové omáčky, 1 limetka, 1 lžíce olivového oleje, 2 filety lososa, koření 5 vůní, sůl, pepř Postup: Zázvor, česnek a cibuli jsem si oloupala, nakrájela na menší kousky a rozmixovala. Přidala jsem papričku, sójovou omáčku, šťávu z jedné limetky, olivový olej a společně dál mixovala v kašičku. Vzniklou směs jsem přelila do menší… Celý článek ›


Losos s krémem

Publikováno 12.06.2018 v 13:37 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x

Ingredience:2 filety z lososa, trocha soli a pepře, 200 g zakysaná smetana, 1 lžíce nasekaný čerstvý kopr, 1 lžíce máslo, 1 lžíce slunečnicový olej, 1 stroužek česnek, 1 krabička řeřicha, 100 ml bílé víno Postup:Lososa osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Smetanu dáme do kastrůlku a zahřejeme k varu. Odstavíme a vmícháme kopr. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a lososa opečeme 4–5 minut z každé strany, pak vyndáme. Ve výpeku krátce opečeme… Celý článek ›


Losos s limetkovým máslem

Publikováno 12.06.2018 v 13:37 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 28x

Ingredience:4 porce lososa (cca 600 g), na potření olivový olej, 80 g másla, 1 lžíce šťávy z limetky, podle chuti sůl, trocha čerstvě mletého pepře, na ozdobu řeřicha a limetka, 300 g bulguru, 1 lžička vegety, pár lístků rukoly Postup:Lososa omyjeme, osušíme, slabě potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na suché pánvi z obou stran. Máslo utřeme se šťávou z limetky, solí a pepřem. Opečenou rybu přesuneme do pekáčku, ze všech stran potřeme limetkovým… Celý článek ›


Losos s pomerančovo-medovou omáčkou, černým sezamem a domácími bramborovými chipsy

Publikováno 12.06.2018 v 13:36 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 23x

Ingredience: 250 g čerstvého lososa, Šťáva z citrónu, Černý sezam, Sůl, pepř, 4 střední brambory, Olivový olej, Směs čerstvých bylinek (můžeme ale použít i koření, např. bylinkové máslo), 2 lžíce třtinového cukru, Šťáva ze 2 pomerančů, 1 lžíce medu, 1 lžíce másla Postup: Brambory si důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky (zhruba 2-3 mm). Do mísy si nalijeme asi čtyři lžíce olivového oleje a smícháme se směsí čerstvých bylinek a… Celý článek ›


Marinovaný a pečený losos

Publikováno 12.06.2018 v 13:34 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 22x

Seznam přísad: 500 g losos (nejlépe čerstvý - jen chlazený), 1 dl olivový olej, 3 lžíce bílé víno, 2 lžíce ocet balzamico, 2 stroužek prolisovaný česnek, 50 g sezamové semínko, 1 lžíce med, několik plátek citron, sůl, pepř Postup přípravy: Lososa omyjeme a osušíme. Ze zbylých ingrediencí namícháme v misce marinádu a lososa do ní naložíme. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v ledničce. Druhý den lososa i s marinádou přemístíme do… Celý článek ›