Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Leden 2019

Pikantní kuličky z mletého masa

Publikováno 31.01.2019 v 10:35 v kategorii Mleté maso, přečteno: 53x

Suroviny: máslo 3 lžíce, cibule 1 kus, česnek 2 stroužky, mleté maso 600 (vepřové), vejce 2 kusy, strouhanka (na zahuštění), koření chilli 1 lžička, olej 3 lžíce, sůl, pepř Omáčka: cibule 2 kusy, paprika červená 3 kusy, vývar zeleninový 200 mililitrů, víno bílé 100 mililitrů, med 1 lžíce, šťáva citronová (z 1/2 citronu), worcesterská omáčka 1 lžička, bylinky 1 hrst (čerstvé nasekané - oregano, bazalka, pažitka…), sůl, pepř Postup:V… Celý článek ›


Dýňová polévka ala bramboračka

Publikováno 31.01.2019 v 10:32 v kategorii Polévky, přečteno: 41x

Suroviny: 300g dýně, 100g mrkev, 100g celer, 40g máslo dle potřeby, 4 stroužek česnek, 1 hrst sušené houby, 1 lžíce hladká mouka plnější, sůl, pepř mletý, drcený kmín, vývar dle potřeby, celerová nať nebo majoránka Postup: Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený kmín a houby, které v dlaních mírně promneme. Poté vše zaprášíme moukou,… Celý článek ›


Kolínka zapečená s třemi druhy sýrů

Publikováno 30.01.2019 v 10:33 v kategorii Těstoviny, přečteno: 43x

Suroviny: 300 g kolínek, 1 Camembert, Niva a uzený sýr podle chuti, cca 10 cherry rajčátek, 4-5 nožiček kvalitních párků, cca 70 g libové uzené slaniny, 2 vejce, 150 ml smetany nebo mléka, plátek másla, sůl, pepř Postup: Kolínka uvaříme podle návodu a necháme okapat. Přidáme máslo a promícháme. Sýry nakrájíme nadrobno. Do horkých kolínek vmícháme nadrobno nakrájenou slaninu, nakrájená rajčátka, plátek másla a na kousky nakrájené sýry, kromě uzeného.… Celý článek ›


Kuřecí salát s broskví

Publikováno 30.01.2019 v 10:33 v kategorii Saláty, přečteno: 62x

Suroviny: 500 g kuřecích prsou, broskvový kompot, 1 celer, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, sůl, pepř, petrželka, tatarská omáčka, uvařené těstoviny (nemusí být) Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a uvaříme doměkka s celerem, bobkovým listem a novým kořením. Scedíme, vytáhneme bobkový list, nové koření a necháme vychladit. Prsa dáme do mísy, celer nakrájíme na kostičky (kdo nemá rád, nemusí ho tam dávat), přidáme k masu.… Celý článek ›


Žampiony na uzené paprice

Publikováno 30.01.2019 v 10:32 v kategorii Houby, přečteno: 46x

Suroviny: 400 g čerstvých žampionů, 70 g uzené slaniny, 2 šalotky, 1 lžíce uzené papriky, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany + mléko podle potřeby, cca hrnek vývaru, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, mletý kmín, sůl, špetka kajenského pepře Postup: Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky (neloupala jsem). Slaninu nakrájíme na kostičky a šalotku nadrobno. Slaninu rozpustíme a přidáme šalotku. Až zesklovatí, přisypeme žampiony a… Celý článek ›


Hráškový krém s kokosovým mlékem

Publikováno 29.01.2019 v 07:37 v kategorii Polévky, přečteno: 246x

Ingredience: 300 g mraženého hrášku, 2 lžíce másla, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku - prolisované, 0.5 lžíce zázvoru - strouhaného, 250 ml kokosového mléka, 1 lžička zelené kari pasty, 2 l zeleninového vývaru, 2 špetky soli, 6 lžic drceného kokosu Postup:Na rozehřátém másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, kari pastu, zázvor a přibližně minutu míchejte, pak zalijte vývarem. Do vývaru nasypte hrášek a vařte, až… Celý článek ›


Ryba s pomerančovou omáčkou

Publikováno 28.01.2019 v 13:13 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 42x

Ingredience: 800 g rybích filetů - makrela, pstruh, candát, 100 ml oleje, 1 lžíce másla, 5 špetek soli, 5 špetek drceného barevného pepře, 3 ks velké pomeranče, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 ks větší šalotky, 1 lžička dijonské hořčice, 4 lžíce studeného másla Na vymazání: 1 lžíce oleje Postup: Předehřejte troubu na 190 °C. Jeden pomeranč nakrájejte na plátky a rozložte je na dno vymazané zapékací misky. Rybí filety osolte, opepřete a položte je… Celý článek ›


Italský jablečný koláč s mandlemi

Publikováno 23.01.2019 v 13:47 v kategorii Koláče, přečteno: 42x

Suroviny: olivový olej 200 ml, třtinový cukr 225 g, velká vejce 3 ks, hladká mouka nebo italská mouka typu 00 225 g, mletá skořice 1 lžička, kypřicí prášek 2,5 lžičky, kypřicí prášek bez fosfátů (vinný kámen) 1/2 lžičky, oloupaná sladká jablka bez jádřinců, nakrájená na kostičky 600 g, rozinky 100 g, plátky mandlí 75 g, citronová kůra ze 2 bio citronů, forma na pečení o průměru 20 cm, vyložená pečicím papírem Postup: Předehřejte si troubu na 180… Celý článek ›


Hořčicové brambory

Publikováno 23.01.2019 v 13:46 v kategorii Brambory, přečteno: 50x

Suroviny: cca 700-800 g brambor, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička sušeného česneku, sůl, pepř Postup: Oloupané brambory nakrájíme na osminky. Namočíme je na asi 10 minut do studené vody. Poté je vytáhneme a osušíme. Ve větší míse rozmícháme všechny suroviny a přidáme brambory. Všechny je promícháme, aby byly všechny obalené. Vsypeme je plech s pečícím… Celý článek ›


Voňavé lívance s perníkovým kořením

Publikováno 18.01.2019 v 13:53 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 31x

Ingredience: Bílý jogurt Hollandia 300 g, Vejce 3 kusy, Cukr krupice 100 g, Hladká mouka 200 g, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžička perníkového koření Postup: Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte jogurt. Po částech vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a koření. Hotové těsto nechte patnáct minut odpočinout a poté usmažte lívance do zlatova. Celý článek ›