Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Duben 2019

Vánočková žemlovka

Publikováno 16.04.2019 v 13:36 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 34x

Ingredience: 1 ks vánočka, 250 g tvaroh ve vaničce, 1 špetka sůl, 300 ml mléko, 3 lžičky mletá skořice, 250 g tvaroh v alobalu, 3 ks vejce, 5 ks jablko, 1 balení vanilkový cukr, podle chuti cukr, podle potřeby máslo Postup: Vánočku nakrájíme na plátky a zapékací mísu či pekáč vymažeme máslem. Připravíme si tvarohovou náplň, tedy v misce smícháme jeden tvaroh z vaničky, jeden z alobalu a osladíme podle chuti. V jiné misce si smícháme žloutky s mlékem.… Celý článek ›


Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku

Publikováno 16.04.2019 v 13:35 v kategorii Houby, přečteno: 37x

Suroviny: 4-5 velkých žampionů, 100 ml světlého piva, 100 ml smetany 12%, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, 3-4 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, špetka prášku do pečiva, olej na smažení Postup: Připravíme těstíčko smícháním piva, vejce, smetany a zbylých surovin. Těstíčko dostatečně ochutíme a mělo by být trochu hustší, než na palačinky. Žampiony očistíme, neloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Každý kousek… Celý článek ›


Polévka s červenou čočkou

Publikováno 16.04.2019 v 13:34 v kategorii Polévky, přečteno: 24x

Suroviny: 1 malá cibule, 1 lžíce oleje nebo kokosového tuku, 2 středně velké mrkve, 1 stroužek česneku, ½ lžičky mletého římského kmínu, 1 vrchovatá lžička rajského protlaku, ½ lžičky mletého zázvoru, 500 ml zeleninového vývaru, ½ lžíce červené kari pasty, 60 g červené čočky, sůl, čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel na posypání Postup: Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej nebo kokosový tuk a cibulku pozvolna opékejte dozlatova.… Celý článek ›


Letní houbová polévka

Publikováno 16.04.2019 v 13:34 v kategorii Polévky, přečteno: 28x

Ingredience: 1 l hovězího vývaru, 300 g hub, 300 g rajčat, 2 sladké papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst petrželky, 2 lžíce másla, sůl, pepř Postup:Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Rajčata očistíme a také nakrájíme na kostky. Česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut.… Celý článek ›


Alžírské překvapení

Publikováno 15.04.2019 v 11:20 v kategorii Moučníky, přečteno: 24x

Suroviny: 1 balení listového těsta, 200 g datlí, 60 g mandlí, 60 g pistácií, 125 g cukru, 3 lžíce medu, 5 lžic javorového sirupu, 3 žloutky Postup: Lískové těsto vyválíme na tloušťku 0,5 cm a vykrájíme větší kola. Do mixéru dáme vypeckované datle, pistácie, mandle, cukr a med. Vše důkladně rozemeleme. Touto hmotou plníme lískové těsto a důkladně kapsičky uzavřeme a potřeme žloutkem. Dáme péct na 20 minut na 150°C dozlatova. Poléváme javorovým… Celý článek ›


Cuketové palačinky z kefíru

Publikováno 15.04.2019 v 11:20 v kategorii Cuketa, přečteno: 42x

Suroviny: 300 g cukety (2 malé cukety do 5 cm síly), 1 KL soli, 3 vejce, 300 ml kefíru (nebo kyšky, podmáslí), cca 200 g hladké mouky, 1/2 KL jedlé sody, lžíce pokrájené hladkolisté petrželky, olej na smažení, zakysaná smetana Postup: Cukety i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle, posolíme, promícháme a necháme odstát. Po deseti minutách je důkladně vymačkáme - vodu z nich vylijeme (je dost slaná). Přidáme vejce, kefír, petržel, v případě potřeby… Celý článek ›


Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann's

Publikováno 05.04.2019 v 09:15 v kategorii Kuřecí, přečteno: 47x

INGREDIENCE: 500 g kuřecích prsou, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's, 2 stroužky česneku, hladká mouka, olej na smažení POSTUP: Kuřecí prsa nakrájejte na 2 cm silné plátky. Osolte a opepřete. Promíchejte maso s tatarskou omáčkou Hellmann’s a s prolisovaným česnekem. Můžete jej dát na 30 minut do lednice. Maso bude křehčí a šťavnatější. Plátky kuřete zlehka obalte z obou stran v mouce a osmažte z obou stran dozlatova (cca 3 minuty z každé strany). Celý článek ›


Těstoviny s cuketou, hráškem a žampiony z jednoho hrnce

Publikováno 05.04.2019 v 09:14 v kategorii Kuřecí, přečteno: 31x

Ingredience: 200 g těstovin, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 5 očištěných žampionů, 1 cuketa, 50 g mraženého hrášku, 550 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžíce másla, 1 lžíce soli, 1 špetka pepře, 1 lžíce čerstvé pažitky Postup: V litinovém hrnci rozehřejte máslo a na něm osmahněte nakrájené jarní cibulky. Až zesklovatí, přidejte česnek nasekaný na plátky, žampiony nakrájené na čtvrtky a kostičky… Celý článek ›


Kuře s přílohou z jednoho hrnce: jambalaya

Publikováno 04.04.2019 v 13:06 v kategorii Kuřecí, přečteno: 55x

Ingredience: 1 cibule, 1 nožička paprikové klobásy, 400 g kuřecích prsou, olej, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu, 2 lžičky sladké mleté papriky, chilli, 400 g krájených loupaných rajčat, 70 g rajčatového protlaku, sůl, pepř, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1.5 hrnku dlouhozrnné rýže, 125 g předvařených krevet Postup:Klobásu pokrájejte na kolečka a nechte nasucho pomalu… Celý článek ›


Bramborový nákyp s jarní zeleninou a mletým masem

Publikováno 04.04.2019 v 12:26 v kategorii Brambory, přečteno: 32x

Ingredience: Brambory, typ A 400 g, Jarní cibulka 4 ks, Mrkev 1 ks, Květák 200 g, Špenát čerstvý 150 g, Mletého masa (80% hovězí a 20% vepřové) 300 g, Cibule 1 ks, Bílý jogurt 120 g, Vejce 4 ks, Strouhaný sýr parmazánového typu 200 g, Rajčatový protlak nebo drcená rajčata 200 g, Máslo na vymazání, Sůl, Pepř Postup: Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká. Na oleji zpěníme cibuli,… Celý článek ›