Recepty z rájePřes 1000 receptů

Články za měsíc Září 2019

Patizonová minutka

Publikováno 25.09.2019 v 08:49 v kategorii Ostatní, přečteno: 37x

Suroviny: 400-500 g patizonu (oloupaný a bez semen), olej, 150 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, tymián dle chuti, pepř mletý dle chuti, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti, sójová omáčka dle chuti Postup:Oloupaný, vydlabaný patizon pokrájíme na slabší hranolky, které dáme do rozpálené pánve s trochou tuku, osmažit zprudka lehce dozlatova, za občasného promíchání. Během smažení patizon dle chuti dochutíme pepřem, kmínem nebo… Celý článek ›


Cuketové lívanečky s banánem a jogurtem

Publikováno 25.09.2019 v 08:48 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 37x

Suroviny:150 ml drobně nastrouhané cukety,150 ml bílého jogurtu,2 rozmačkané zralé banány,2 vejce,4 lžíce bramborového škrobu, špetka soli, olej na smažení, marmeláda na pomazání, bílý jogurt na dozdobení Postup: Vejce ušleháme metličkou, přidáme sůl, škrob a jogurt a promícháme. Dále přidáme vymačkanou cuketu, vidličkou rozmačkané banány, opět promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Do rozehřátého oleje lžící klademe hromádky těsta,… Celý článek ›


Cuketovo-citronový makovník

Publikováno 25.09.2019 v 08:48 v kategorii Moučníky, přečteno: 38x

Suroviny: 250 g cukety, 100 g mletého máku (lze i celý), 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 dl oleje, citronová kůra z půlky citronu, citronová šťáva z půlky citronu, cca 220 g polohrubé mouky dle vodnatosti cukety, necelý prášek do pečiva Poleva: 150 g moučkového cukru, cca 3-4 lžíce citronové šťávy Postup: Omytou mladou cuketu nastrouháme na struhadle s velkými slzami do mísy. Přidáme mák, cukry, vejce, olej, citronovou kůru i šťávu a dobře… Celý článek ›


Lilková masala

Publikováno 03.09.2019 v 11:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 178x

Suroviny: slunečnicový olej 4 lžíce, nasekaný zázvor 1 lžička, malá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, střední lilek 2 ks, římský kmín 1 lžička, garam masala 1 lžička, kurkuma 1 lžička, rajčatový protlak 150 g, čerstvá rajčata 2 ks, sůl, čerstvý zázvor 1cm kus, čerstvý koriandr Postup:Na rozpáleném oleji krátce zpěňte nasekaný zázvor, najemno nasekanou cibuli a utřený česnek.K zelenině přidejte na větší kostky nakrájený lilek (asi 3 x 3 cm),… Celý článek ›


Dýňový krém s jablky

Publikováno 03.09.2019 v 11:29 v kategorii Polévky, přečteno: 34x

Suroviny: dýně hokkaido 1 ks, červené jablko 2 ks, česnek 3 stroužky, červená cibule 1 ks, olivový olej, přepuštěné máslo 1 lžíce, sůl, smetana ke šlehání 250 ml, voda, nebo vývar zeleninový či kuřecí 500 ml, zázvor velikosti palce, šťáva z půlky či celého pomeranče Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni důkladně omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na měsíčky. Jablko zbavte slupky a jádřince a nakrájejte na měsíčky.… Celý článek ›